Gemeente Breda

Werkzaamheden aan de Oosterhoutseweg

Asfalt_kln.GIF

In het eerste weekend van september vinden werkzaamheden aan de Oosterhoutseweg plaats, tussen de Hoolstraat en de Nieuwe Kadijk. De werkzaamheden starten op vrijdag 3 september vanaf 18.00 uur en duren tot zondag 5 september 18.00 uur. Gedurende de werkzaamheden is er geen autoverkeer mogelijk op het deel van de Oosterhoutseweg tussen de Hoolstraat en de Nieuwe Kadijk.

Het wegdek tussen de Hoolstraat en de Nieuwe Kadijk wordt opgeruwd om het asfalt beter te laten hechten (stralen genoemd). Vervolgens krijgt de weg zijn uiteindelijke toplaag asfalt. Ook de definitieve wegmarkeringen wordt aangebracht en de bestaande rioolpunten worden op de juiste hoogte gesteld.

Om het werk zo snel mogelijk af te kunnen ronden en het verkeer zo weinig mogelijk overlast te bezorgen, wordt continu doorgewerkt. Tussen 23.00 en 06.00 uur vinden geen werkzaamheden plaats.

Tijdens de werkzaamheden wordt het autoverkeer omgeleid: autoverkeer van Teteringen naar Breda wordt omgeleid via de Donkerstraat, Langelaar, Moleneind en Posthoorn. Autoverkeer vanuit Breda naar Teteringen volgt dezelfde omleidingsroute in tegenovergestelde richting. De lijnbussen 126, 127 en 129 volgen dezelfde omleidingsroutes. (Brom)fietsers kunnen van de huidige route gebruik blijven maken en worden niet omgeleid.

De werkzaamheden maken deel uit van de reconstructie van de Oosterhoutseweg vanaf 2007. Na afloop van deze werkzaamheden is de reconstructie gereed tot aan de kruising met de Nieuwe Kadijk. De werkzaamheden ten behoeve van de aansluitingen op de in aanbouw zijnde tunnel Poort Napoleon vinden plaats in oktober. Poort Napoleon is de winnende naam naar aanleiding van een prijsvraag die de dorpsraad Teteringen heeft uitgeschreven op verzoek van de gemeente. De verwachting is dat de tunnel in oktober van dit jaar opgeleverd wordt.

Breda, 20 augustus 2010