Ingezonden persbericht


Persbericht ROVER
25 augustus 2010

ROVER organiseert symposium over reisinformatie

Reizigersvereniging ROVER organiseert met als gastheer 9292 op vrijdag 3 september een symposium met als thema 'Reisinformatie'. Tijdens een reis met het openbaar vervoer krijgt de reiziger vaak met verschillende vervoersbedrijven te maken die niet ver over de grenzen van hun eigen vervoersgebied kijken. Hoe krijgt de reiziger toch de nodige integrale informatie die voor de hele reis belangrijk is? Dit onderwerp staat centraal tijdens de themamiddag in Utrecht.

ROVER vindt dat de klant centraal moet staan in het denken van vervoerders en overheden. Informatie is hier een belangrijk onderdeel van. Voor reizigers moet het niet moeilijk gemaakt worden om met verschillende vervoersbedrijven te reizen, zij zouden onder aansturing van de overheid op een eenvoudige manier integrale informatie aangeboden moeten krijgen. Sprekers van onder meer ROVER, de Reisinformatiegroep, Connexxion en V&W buigen zich tijdens het symposium over dit onderwerp.

Bezoekers van het symposium maken een keuze uit drie workshops: 'Wensen van de reiziger' (over integrale informatie), 'Juridische omgeving' (over verantwoordelijkheden) en 'Begrijpelijk voor de reiziger'. Daarnaast is er een algemeen programma voor alle deelnemers, inclusief een politiek forum onder leiding van adviseur Marc Maartens.

Alle reizigers zijn welkom om het debat aan te gaan over reisinformatie. Het symposium is op vrijdag 3 september vanaf 13:30 in Utrecht. Het is gratis toegankelijk maar aanmelden is wel nodig, dat kan via email: secretariaat@rover.nl. Wie zich heeft aangemeld, krijgt locatie en nadere informatie toegestuurd. Meer informatie op www.rover.nl



Ingezonden persbericht