Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PasarMela, het grootste Indoor MultiCulti festival van Nederland!!

Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september vindt de 2nd edition PasarMela BEURS plaats in Topsportcentrum te Almere.

PasarMela is een uniek beursconcept ontwikkeld door Ujala en MultiCultural Events BV. De PasarMela is een Oosters, Aziatisch & Caribisch spektakel binnen een succesformule. Pasarmela is een organische kruising tussen de bekende Pasars(Indonesisch, Javaans) en de toonaangevende Melafestivals(Indias, Hindoestaans, Caribisch). PasarMela is een prikkelende drie-eenheid van een cultureel festival, beurs en eetfestijn tezamen.

De samenvoeging
Pasar is het Indonesische woord voor Markt.
Mela betekend in het Hindie: samenkomst van een grote menigte(kermis) PasarMela zou je dus kunnen vertalen als: samenkomst van een grote menigte op een markt.

PasarMela in Topsportcentrum Almere
Gedurende drie dagen vertoeven in oosterse en Aziatische sferen. Van Bombay tot Bali en van Jakarta tot Surimaribo. Relaxed en heerlijk goedkoop shoppen en slenteren in een oosters, Aziatisch en Caribisch decor.

Op PasarMela vindt u stands met producten uit binnen- en buitenland. Duurzame gebruiksvoorwerpen, hippe fashion-items of verrassende cadeaus. Ook zijn er informatiestands van verschillende bedrijven en instellingen. Misschien ontmoet u hier wel uw volgende werkgever, zakenpartner of zelfs levenspartner.

PasarMela is een ontmoetingsfestival. Een uitgebreid podiumprogramma met live acts van diverse artiesten en muziekformaties, gecombineerd met exotische eten, drinken en fruit en een gevarieerd aanbod van kunst, cultuur, voorlichting, etc. vormen de ingrediënten van het festival.

Als bezoekers snuift u letterlijk de exotische geuren, kleuren en tonen op. Heerlijk shoppen, eten en dansen en jezelf wanen in het verre buitenland. Dwalen langs de tientallen stands, die zo kenmerkend zijn voor het leven in India, Indonesië en Suriname. Op zoek naar een product wat u al heel lang graag wilde hebben. Laat u zich verrassen door de smaak van het lekkere eten en de heerlijke tropische fruit of laat u inspireren door spiritualiteit of natuurlijke oosterse ingrediënten en of Ayurveda.

Drive Ujala
Ujala wil middels het PasarMela ontmoetingsfestival de kloof tussen autochtonen en allochtonen verkleinen, waardoor onbegrip met als voortvloeisels discriminatie en racisme, kunnen worden omgezet in begrip en respect.

In Nederland wordt langs elkaar geleefd door de verschillende groeperingen. Op straat zul je niet zo gauw 'zomaar' iemand aanspreken. Door elkaar te ontmoeten in een ongedwongen en gezellige omgeving wordt het makkelijker om nieuwe vrienden te maken. Het PasarMela ontmoetingsfestival wil een podium bieden waar mensen met verschillende afkomst en achtergrond elkaar op een 'mooie, gezellige en simpele manier' kunnen ontmoeten. Het herkennen en erkennen van de culturele achtergrond/bagage van elkander leidt tot acceptatie en respect voor elkaar.

PasarMela is een evenement voor het hele gezin, een plek waar mensen met verschillende culturele achtergronden elkaar kunnen ontmoeten in een ongedwongen en gezellige omgeving.

De bezoeker krijgt volop de gelegenheid om nader kennis te maken met - Indonesische, Javaanse, Hindoestaanse, Indiase, Surinaamse, Caribische - muziek, eten, curiositeiten, kunst en cultuuruitingen. Wij hopen u allen te mogen begroeten op PasarMela.

De ingrediënten van PasarMela
Op PasarMela kun je terecht voor top entertainment, informatie en voorlichting, muziek, dans, folklore, en spetterende Bollywood shows, curiositeiten, exotisch fruit, Oosterse kleding, geschriften en boeken over het Hindoeïsme en Boeddhisme, Bollywood cd's en dvd's, etc.

Alle top muziekformaties geven acte de present:
Trafasi
La Fiesta
Xqlusiv
Face 2 Face
Sabroso
Xprezz
Lexes
Diamonds 2000
Beat Machine
Triple M

Met de aanwezigheid van de Surinaamse, Hindoestaanse, Indische en Javaanse keuken is het festival ook een culinair genot. FOODCOURT PasarMela
Hier komt de inwendige mens volledig tot haar trekken.

De PasarMela Wereldkeuken heeft een ongekend uitgebreide exotische menukaart met nassi, bami, pitjel, telo, bakabana, dawet, sate, roti, tandoori, tikka masala, loempia, pom, samosa en heerlijke drankjes.

Naast de beursactiviteiten treft u ook aan diverse arena's en corners: culinaire wereldkeuken | weddingcorner | literatuur Paviljoen | informatie | workshops dans/muziek/sport | Health & Beauty Gezondheidsplein.

Speciale producten voor een prikkie op PasarMela.
Veel van onze standhouders doen hun inkopen rechtsreeks in India en Zuidoost-Azie. U als bezoeker profiteert daardoor van zeer goedkope prijzen. Veel van deze producten vind u allen tijdens de Pasarmela.

Ujala Radio
Ujala radio, het grootste Hindoestaans radiostation van Nederland verzorgt vanuit PasarMela Live radio-uitzendingen.

Sponsormogelijkheden/deelname:
Heeft uw bedrijf een relatie met de Oosterse Aziatische en Caribische doelgroep, dan bied de PasarMela u een unieke gelegenheid om een ' onbetaalbare' hoge attentiewaarde voor uw bedrijf te bewerkstelligen.

PasarMela biedt u de ideale mogelijkheid om duizenden consumenten te bereiken, met effectieve 1 op 1 klant- en contactmomenten. Wij denken graag met u mee over de legio mogelijkheden.

Naamsverbinding (naam hoofdsponsor + PasarMela), hal of podiumaankleding, naam en/of logovermelding op posters/flyers/e-mail, naamsvermelding in radiocommercials, banner op PasarMela festival website, naam en/of logovermelding en/of commercials op (daglicht-) videoscherm, sampling, etc. PasarMela biedt enorme exposure mogelijkheden aan instellingen en organisaties voor louter commerciële activiteiten, maar ook voor imagoversterking/imagoverbetering en het tonen van de maatschappelijke betrokkenheid/serieus nemen van de doelgroep.

Good to know

Honden
Helaas is de Pasarmela niet toegankelijk voor honden en andere dieren.

Toiletten
In het Topsportcentrum bevinden zich gescheiden(heren en dames)toiletgroepen. De toiletgroepen zijn duidelijk bewegwijzerd.

EHBO
Op PasarMela bevindt zich een EHBO-post, waar u kunt aankloppen bij ongelukjes of plotselinge lichamelijke klachten.

Rolstoelen
De Pasarmela is geheel toegankelijk voor rolstoelen.

Het PasarMela festival wordt voor 100% zonder enige subsidie gerealiseerd. Desondanks is de toegangsprijs ongelooflijk laag:
5 euro per persoon.
Kinderen onder 1 meter zelfs helemaal gratis!