Ingezonden persbericht


Eindelijk een groot dance-evenement in Amersfoort

Judge Jules en DJ Jean knallen bij NOW! Dance

AMERSFOORT - In de dancescene is Amersfoort een absolute witte vlek. Er is geen discotheek en een groot dancefeest was er ook al niet. Maar daar komt dit jaar verandering in! Op 3, 4 en 5 september is de gloednieuwe Amersfoortse wijk Vathorst het decor van het NOW! Dance-festival, met klinkende dancenamen als Judge Jules en DJ Jean!

NOW! Dance wordt een prachtige mix (hoe kan het ook anders) van jong talent en bekendere namen. De voornoemde Judge Jules en DJ Jean behoren tot de laatste categorie. Maar NOW! Dance zal vooral ook een podium worden voor DJ's van de Next Generation die vaak voor het eerst hun kunsten voor een groot publiek vertonen. Het gaat hier om studenten van de Pioneer DJ School.

DJ Jean
Van DJ Jean en Judge Jules weten we dat ze de tent met hun beats bijna zullen doen exploderen. Oneerbiedig gezegd is Jean een 'oude rot in het dancevak'. Hij is de Godfather of House, een DJ die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Hij is een wereldberoemde naam bij alle grote nationale en internationale clubs en events.

Judge Jules
Judge Jules is een legende en de absolute publiekstrekker van NOW! Dance. Zijn naam misstaat niet in het rijtje Tiësto, Ferry Corsten, Armin van Buuren en Paul van Dyk. De Brit draait bij zijn eigen danceradioshow op BBC 1 Radio in Engeland en op alle grote festivals en clubs in de wereld. Maar het bewijs van hoe populair en groot hij is, is zijn eigen Judgement Sunday Clubavond op Ibiza. Na het spectaculaire optreden bij NOW! Dance vliegt hij direct door naar Spanje om zondag weer op het partyeiland te draaien.

NOW! Dance
Het dance-evenement NOW! Dance wordt in 2010 gehouden onder de VathorstNOW!-vlag. Per avond is er ruimte voor maar liefst vijfduizend bezoekers in een grote tent op het festivalterrein. Hierin komen de beats en de professionele lichtshow geweldig tot hun recht. Op de vrijdag wordt daar een groot Scholierenfeest gehouden, waarbij iedereen vanaf 12 jaar tussen 12.00 en 18.00 uur welkom is.

VathorstNOW!
Het NOW! Dance-festival is onderdeel van VathorstNOW!, dat in 2010 zijn derde editie viert. In 2008 duurde het evenement nog één dag, in 2009 twee dagen en dit jaar is het evenement zelfs drie dagen lang! Het wordt een groot spectaculair feest in Vathorst, met een gigantisch hoofdpodium waarop onder meer Racoon, Xander de Buisonjé, Wolter Kroes en Belle Perez zullen optreden. Op sportief vlak is er bij VathorstNOW! ook veel te doen: op de vrijdag is er een groot hardloopevenement, de VathorstRUN genaamd. En op zaterdag wordt de Portaal Vijfkamp gehouden, waarbij tientallen teams de strijd met elkaar aangaan. Zaterdagmiddag is er het Reg!o Festival, met bands uit de regio Amersfoort en er is een braderie met tientallen stands. Op www.vathorstnow.nl is meer informatie te vinden.

Gratis
VathorstNOW! is voor de derde keer op rij een gratis festival. Alleen voor NOW! Dance worden lage entreekosten geheven. In de voorverkoop kosten de kaarten tien euro per avond, op het terrein betaal je vijftien euro. Voor de vrijdag is er zelfs een superaanbieding: ben je aanwezig tijdens het Scholierenfeest en wil je het avondprogramma (vanaf 18.00 uur) van NOW! Dance ook bezoeken, dan betaal je slechts twee (!) euro! In de voorverkoop zijn kaarten te verkrijgen via dance.nowfestival.nl of www.seedance.nl.

Einde persbericht