Ingezonden persbericht


Leerlingen verrichten officiële handeling

Feestelijke viering van hoogste punt project

Weidevenne Kanaalzone in Purmerend

Het project Weidevenne Kanaalzone in Purmerend bereikt op vrijdag 3 september 2010 het hoogste punt. En dat wordt gevierd! Om te beginnen nuttigen álle betrokkenen bij de bouw, van architect, aannemer tot bouwpersoneel, een heerlijke lunch. Vervolgens verrichten de leerlingen die aan het project zijn verbonden de officiële handeling, door een betonplaat op één van de gebouwen te hijsen. Het project Weidevenne Kanaalzone is een leerlingenbouwplaats: via aannemer Mulder Obdam krijgen leerling-bouwvakkers de kans de nodige praktijkervaring op te doen.

Bij het officiële moment zijn onder meer toekomstige huurders en vertegenwoordigers van de gemeente Purmerend aanwezig. De toekomstige huurders en andere geïnteresseerden kunnen na het officiële gedeelte een rondleiding krijgen en enkele woningen bekijken. Vervolgens is er een informeel samenzijn.

Uitzicht op het kanaal.
Het project Weidevenne Kanaalzone, met uitzicht op het Noordhollandskanaal en Tuindorp, en grenzend aan het spoorwegtracé Purmerend - Zaandam, omvat 18 sociale huurwoningen en 24 duurdere huurwoningen voor 55-plussers. Het project, dat wordt ontwikkeld door Wooncompagnie, bestaat uit twee gebouwen: een hoog en een lager torengebouw. Het hoge gebouw bestaat uit 7 woonlagen (4 woningen per verdieping). Op de transparante begane grond zijn de entree en bergingen gelegen. Het lage gebouw bestaat uit vier woonlagen aan de ene zijde en drie woonlagen aan de andere zijde. Op elk niveau bevinden zich twee appartementen. Ook dit gebouw heeft een transparante begane grond, waarin de entree en bergingen te vinden zijn. Alle woningen zijn met een lift bereikbaar. De bouwwerkzaamheden verlopen volgens planning. De laagbouw wordt naar verwachting medio november 2010 opgeleverd, de hoogbouw rond februari 2011. Aannemer is Mulder Obdam Bouw BV, Arons en Gelauff Architecten uit Amsterdam tekent vo or het ontwerp.

De toewijzing van de huurwoningen wordt verzorgd door Wooncompagnie, vestiging Purmerend. Om in aanmerking te komen voor de woningen is het een vereiste dat een woningzoekende staat ingeschreven bij Woningnet. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot het Telefonisch Informatie Punt (0900 20 22 373, lokaal tarief).

Noot voor de redactie (