Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amersfoort, 31 augustus 2010

Vrijwilligers werken hard aan watervrij maken van De Bron

VathorstNOW! gaat door

AMERSFOORT Sinds afgelopen maandag wordt keihard gewerkt om het terrein van het grote Amersfoortse regiofestival VathorstNOW! watervrij te krijgen. Door de overvloedige regenval van de afgelopen week was het terrein van De Bron zeer zompig, drassig en modderig geworden. De organisatie laat echter weten dat alle onderdelen van VathorstNOW! gewoon doorgaan. Vandaag is zelfs de grote tent van het NOW! Dance-feest al opgezet. Vrijdag 3 september start het festival, dat duurt tot en met zondag 5 september. Er worden zo'n 30.000 bezoekers verwacht.

Maandagochtend was er spoedoverleg bij de festivalorganisatie. De centrale vraag was of het festival kon doorgaan in De Bron. Daarbij is de hulp ingeroepen van onder meer het Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV). Experts inspecteerden het terrein en kwamen tot de conclusie dat dit wel kon, maar dat er veel handen nodig zouden zijn om het veld droog te krijgen. De organisatie pakte deze mededeling op als een uitdaging. Met man en macht wordt er sindsdien aan het veld gewerkt en met resultaat.

Over VathorstNOW!

VathorstNOW! beleeft dit jaar zijn derde editie. Op het hoofdpodium verschijnen deze keer toppers als Xander de Buisonjé, Racoon, Belle Perez en Wolter Kroes. Nieuw voor dit jaar is het NOW! Dance-festival, met daarin onder andere de 'dancegrootheden' Judge Jules en DJ Jean. Een ander nieuw onderdeel is de VathorstRUN, waarbij routes kunnen worden gelopen van 3,3, 6,6 of tien kilometer. De VathorstRUN heeft op vrijdag plaats. De Portaal Vijfkamp gaat ook weer door op de zaterdag; hierbij nemen teams van buren, familieleden, collega's of vrienden het tegen elkaar op. Op dezelfde dag is er een braderie.

EINDE PERSBERICHT


Noot voor redacties


Voor meer informatie,