Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 01-09-2010

Televisie
Uitzending vrijdag 3 september
Nederland 1 - 21.25 uur

WIE IS ONBEKENDE VROUW IN KLIKOBAK?

Vrijdag 3 september gaat het zeer goed bekeken programma VERMIST haar vijftiende jaar in. In deze uitzending onder meer de volgende onderwerpen:

Op 17 september 1999 is uit de Weespertrekvaart bij Driemond een klikobak opgevist met daarin het in beton verpakte lichaam van een onbekende jonge vrouw. Ze is met schoten om het leven gebracht. Nooit heeft men de identiteit van de vrouw kunnen vaststellen en ze belandde in een onbekend graf. Dankzij nieuwe DNA-methoden wil een coldcase team - in samenwerking met VERMIST - deze vrouw proberen 'een naam' te geven. Ze is opgegraven en van haar gezicht wordt een reconstructie gemaakt die a.s. dinsdag in Opsporing Verzocht wordt getoond. In VERMIST doet onderzoeksleider Theo Vermeulen een oproep aan de kijkers om de identiteit van de vrouw te achterhalen: "Ergens moet deze vrouw familie hebben die haar mist".

"IK KAN HEM NOOIT MEER VADER NOEMEN"

Drie jaar oud is Sharon als haar vader Wilfred bij het gezin vertrekt. Volgens haar moeder omdat hij egocentrisch is. Jarenlang hoort ze niets meer tot hij zich in 2007 via Hyves wil toevoegen als vriend. Een kortstondige vriendschap want niet veel later sms't Wilfred dat hij alle contacten verbreekt. De 16-jarige Sharon is in tranen als ze bij VERMIST aanklopt. ,,Ik voel me heel gekwetst. Zoiets doet geen vader! Ik wil weten waarom hij me voor een tweede keer in de steek laat". Sharons vader wordt gevonden dankzij zijn advertentie op Marktplaats waarin hij een hondje zoekt. Zonder hondje, maar met Sharon gaan we op bezoek in Limburg.

VERDER:


- De Dordrechtse buurt, waar de 12-jarige Milly Boele werd vermoord, siddert nog altijd na. VERMIST peilt de stemming.


- Vanuit Duitsland komt een teken van leven van de doodgewaande Karin Pootjes.

Voor meer informatie: www.vermist.nl



Ingezonden persbericht