FNV KIEM

TMG sluit DistriQ Transport

vrijdag 03 september 2010

Telegraaf Media Groep (TMG) sluit per 1 december het eigen transportbedrijf DistriQ Transport. Dat maakte het bedrijf op 2 september bekend. In totaal komen circa vijftig banen te vervallen.

Sociale gevolgen groot
Volgens TMG is stoppen met zelfstandige uitvoering van vervoeractiviteiten onvermijdelijk geworden. TMG probeerde het bedrijf te verkopen, maar dat is niet gelukt. DistriQ Transport vervoerde de dagbladen van TMG van drukkerijen naar overlaadplaatsen en naar depots. Dat zal vanaf 1 december aanstaande door derden worden gedaan. Hierdoor vervalt de wet overgangsondernemingen, waarbij werknemers nog recht behouden op hun eigen arbeidsvoorwaarden zoals ze die hadden bij TMG.

FNV KIEM gaat sociaal plan afsluiten
Anne-Jan de Graaf, bestuurder FNV KIEM: "Decentralisatie van de vervoersactiviteiten is in het nadeel van de werknemers. Met deze constructie zijn de sociale gevolgen gigantisch. Het is een harde klap in het gezicht voor de werknemers. We gaan volgende week met de directie in gesprek om een sociaal plan af te spreken." De bezorgorganisatie, die nu verantwoordelijk is voor de bezorging van de kranten, zal ook het vervoer van de kranten gaan regelen.