Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 03-09-2010

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Catharijnesingel vond donderdagmiddag een aanrijding tussen een bestelbus en een bromfietsbestuurder plaats.

Een 42-jarige bestuurder uit Maarssen reed met zijn bestelbus over de Catharijnesingel in de richting van de Stationsstraat. Ter hoogte van de Stationsstraat zag de bestuurder een

24-jarige man op een bromfiets over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de bromfietsbestuurder gewond raakte. De Houtenaar werd met beenletsel naar het Oudenrijn ziekenhuis overgebracht.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden omdat hij een agent beledigde en zich verzette tegen zijn aanhouding.

Omstreeks 15.10 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw in een huis aan de

St. Eustatiusdreef tegen haar wil vast gehouden werd. Ter plaatse troffen agenten een

26-jarige vrouw en een 27-jarige man, beiden uit Utrecht, aan. Het tweetal had een conflict over de huur. De man was goederen van de vrouw uit het huis aan het halen. Toen de agenten de man tegen hielden, om helder te krijgen wat er aan de hand was, ging de Utrechter door het lint en begon de agenten uit te schelden.

Hierop werd de man aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Hierbij werd een agent geslagen. Eenmaal in de politieauto zag de man kans een ruit van de auto te vernielen. Hij werd uiteindelijk op het bureau ingesloten voor verhoor.