Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 03-09-2010

Man gooit fiets in water

MIJDRECHT - Donderdagmiddag rond 17.10 uur gooide een man de fiets van een 13-jarige jongen uit Mijdrecht in het water.

De jongen fietste met een vriend over de Tweede Zijweg toen een automobilist hen wilde passeren. Klaarblijkelijk ergerde de automobilist zich aan de jongens, stapte uit zijn auto en gooide de fiets van de 13-jarige jongen in het water.

De politie heeft de automobilist, een 61-jarige inwoner van Mijdrecht, aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de ware toedracht van het voorval.

Alcoholcontrole

MAARSSEN - Donderdag 2 september hield de politie van 18.00 uur tot vrijdag 3 september 02.00 uur een alcoholcontrole.

Politieagenten controleerden op verschillende locaties 1.356 personen. Op de Sportparkweg legden 481 mensen een blaastest af en bij de rotonde van de Straatweg met de Binnenweg moesten 675 mensen blazen. Bij de rotonde van de Verbindingsweg controleerden politieagenten 200 mensen op gebruik van alcohol.
Vijf personen hadden meer alcohol gedronken dan toegestaan. Van één persoon werd het rijbewijs ingevorderd (580 ug/l).

Tijdens de alcoholcontrole was het Fristeam van de stichting Responsible Young Drivers aanwezig om de controle te ondersteunen.

Autokrakers aangehouden

MAARSSEN De politie heeft in de vroege ochtend van vrijdag 3 september twee mannen aangehouden die kort daarvoor in een auto zouden hebben ingebroken. Eén verdachte kon ontkomen.

Rond 02.45 uur kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken in een voertuig aan de Nassaustraat. De eigenaar van het voertuig was inmiddels ook op de hoogte van de autokraak en was op zoek naar de daders.

Toen de agenten in de buurt waren, zagen zij een auto met hoge snelheid rijden over de Plesmanlaan. Omdat het vermoeden bestond dat het mogelijk de verdachten van de autokraak waren, bleven zij de auto volgen en werd er versterking gevraagd om de auto langs de kant te kunnen zetten. Ter hoogte van de Karl Marxdreef zette de bestuurder plotseling de auto langs de kant, waarop de bijrijder de benen nam. Twee andere verdachten, een 20-jarige man en een 23-jarige man uit Utrecht konden worden aangehouden.

De politie heeft de zaak in onderzoek.