Gemeente Dongen

Korting op i-deel van bijstandbudget niet toelaatbaar

Publicatiedatum: 3-9-2010

In juli 2010 kondigde minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een korting aan op het i-deel van bijstandsbudget. René Roovers, wethouder Sociale Zaken van de gemeente Dongen, heeft vandaag middels een brief aan de minister dringend verzocht deze maatregel terug te nemen.

Wethouder René Roovers: Ik doe deze oproep namens het college van b&w en ín het belang van een groep inwoners van de gemeente Dongen die toch al kwetsbaar is en onze gezamenlijke steun nodig heeft. Daarnaast zijn de tussentijdse financiële gevolgen enorm voor veel gemeenten in Nederland. Zo ook voor de gemeente Dongen.

Vaste Kamercommissie
De korting op het i-deel van het bijstandsbudget staat op de agenda van de Vaste Kamercommissie Sociale Zaken van 15 september 2010.

Bijlage
De volledige brief is als bijlage toegevoegd aan dit bericht. In de brief leest u een nadere toelichting en uitwerking van de Dongense situatie.

Toelichting
Voor een nadere toelichting kunt u, via het secretariaat, contact opnemen met wethouder René Roovers: telefoonnummer 0162 - 383 204.