Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Tsjech van geld bestolen bij parkeerplaats benzinepomp

Muiden, 03-09-2010 o In de nacht van donderdag 2 september op vrijdag 3 september werd een Tsjech bij een benzinepomp in Muiden van zijn geld bestolen door een persoon die zich voordeed als politieagent.

Een 41-jarige inwoner van Tsjechië sliep samen met zijn vrouw in een auto op het parkeerterrein van benzinepomp Honswijck aan de Rijksweg A1 in Muiden. Rond 01.40 uur werd op zijn raam getikt en vroeg een man, zich voordoende als politieagent, om zijn geld op echtheid te controleren omdat er met nepgeld betaald zou zijn bij de shop van de benzinepomp. De Tsjech gaf de man zijn geld. Daarna vluchtte de man met het geld weg in een auto.

Signalement: blanke man, van ongeveer 1.80 meter lang en rond de 25 jaar oud. Hij had blond haar, zeer korte stekels, en droeg een korte donkere jas.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van de diefstal of personen die meer weten. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.