Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Man opgepakt wegens winkeldiefstal

Publicatiedatum: 3-9-2010 10:28:08

EDE- De politie heeft donderdagmiddag 2 september een 20-jarige man uit Hongarije aangehouden in een winkel aan Hoog maanen. De man werd rond kwart voor vijf betrapt door winkelpersoneel toen hij een aantal croissants in de winkel zou hebben opgegeten. De croissants zou hij niet hebben betaald bij de kassa. Hij werd kort daarna overgedragen aan de politie.
(098026)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drietal aangehouden op verdenking van heling/diefstal
Publicatiedatum: 3-9-2010 10:27:09

EDE- De politie heeft donderdagavond 2 september drie Edenaren van 22, 23 en 28 jaar aangehouden op de Asakkerweg. De drie mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een diefstal dan wel heling van een motorscooter.

Een getuige meldde rond zeven uur bij de politie dat twee mannen op een parkeerplaats vermoedelijk bezig waren een scooter te stelen. De gewaarschuwde agenten gingen direct ter plaatse en hoorde tijdens het aanrijden dat er ook nog een auto met daarin een man betrokken was bij de mogelijke diefstal. Toen de agenten de straat in reden reed de auto weg en zagen ze dat de scooter achter een boom was gezet. De twee jongens stonden bij de bewuste boom en voldeden aan het door de getuige opgegeven signalement waarop ze werden aangehouden wegens de diefstal/heling van de scooter. De 23-jarige automobilist kon aan het einde van de straat door twee andere agenten worden aangehouden. Hij bleek gereedschap op de bijrijderstoel te hebben liggen die mogelijk was gebruikt bij het ontzetten van het slot van de scooter. (098044)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---