Politie Groningen

Vrijdag 3 september 2010

Provincie Groningen, 03-09-2010

Agressieve man aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer had ruzie gekregen met zijn vriendin. Toen enkele omstanders de ruzie probeerden te sussen, kreeg de man ook ruzie met de omstanders. Op dat moment kwamen gewaarschuwde agenten bij de ruzie. Zij stuurden de recalcitrante man weg. Dit deed hij echter niet, waarna de dienders hem aanhielden en meenamen naar het politiebureau. De verdachte mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De man kreeg tevens een ontzegging voor de binnenstad uitgereikt. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelle rijder geeft valse naam op

DE POFFERT De politie heeft tijdens een snelheidscontrole op het Hoendiep in De Poffert een 49-jarige man uit Tolbert bekeurd. De man werd rijdend in zijn auto geklokt op een snelheid van 82 km/uur, waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/uur. Tijdens het bekeuringsgesprek gaf de Tolberter een valse naam op. De man kwam al snel tot inkeer, waarna hij zijn juiste personalia opgaf. Ook werd de reden voor het opgeven van een valse naam duidelijk. De verdachte had namelijk tijdens een ontzegging van zijn rijbevoegdheid gereden. Bovendien was zijn rijbewijs ongeldig verklaard. De 49-jarige mocht na het afleggen van een verklaring zijn weg vervolgen. Zij vriendin nam het stuur over. De politie maakt proces-verbaal op.

Snorfietsster zonder rijbewijs

GRONINGEN - De politie heeft donderdagmorgen een 19-jarige vrouw uit Groningen op de bon geslingerd. Tijdens een bromfietscontrole bleek dat de bestuurster 16 km/per uur te hard had gereden. Ook bleek zij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Met twee bekeuringen op zak kon zij lopend haar weg vervolgen.

Politie zoekt agressieve winkeldievegge

STADSKANAAL De politie stelt een onderzoek in naar een winkeldiefstal met geweld. De diefstal vond donderdagmorgen rond 09:00 uur in een winkel aan het Europaplein in Stadskanaal plaats. Het meisje werd door personeel van de winkel betrapt bij het stelen van kledingstukken. Een personeelslid sprak haar aan. De verdachte weigerde de gestolen spullen af te geven en greep het personeelslid naar de keel. Zij ging er met de buit vandoor. De politie onderzoekt de winkeldiefstal.

Stadjer voor belediging aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagmorgen een 47-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer bemoeide zich in de Muurstraat in Groningen tijdens een politiecontrole. De man weigerde na waarschuwingen weg te gaan. Hierbij vond hij het bovendien nodig een agent uit te schelden. Agenten constateerden dat de man erg veel alcohol had gedronken. De 47-jarige werd aangehouden voor openbare dronkenschap en belediging. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man steelt fles drank uit café

GRONINGEN - Donderdagnacht heeft de politie een 18-jarige knaap uit Otterlo aangehouden. Hij had diefstal gepleegd in een café op het Waagplein in Groningen. Personeel had gezien dat de knaap een fles drank uit het café had gestolen. Hij moest mee naar het politiebureau. Hij is ter ontnuchtering ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie maakt proces-verbaal op.

Beschonken scooterrijder aangehouden

WILDERVANK - Een 16-jarige jongen uit Veendam is donderdagavond door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten controleerden de bestuurder op de Langebosschedijk in Wildervank, omdat hij zeer sportief rijgedrag vertoonde. Bij controle wees een blaastest uit dat hij teveel had gedronken. Ook bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 0,3. De beginnende bestuurder mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Snorfietser geeft valse naam op

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond op het Floresplein in Groningen een 17-jarige snorfietser uit Groningen aangehouden. De agenten besloten de bestuurder te controleren, omdat hij met een kapot achterlicht reed. Tijdens de controle kon de 17-jarige zijn rijbewijs niet laten zien. Al snel bleek dat de bestuurder een valse naam had opgegeven aan de agenten. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor en controle van zijn echte identiteit mocht hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Duo met bolletjes drugs aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag twee mannen ( beiden 35 jaar) uit Groningen en Tolbert aangehouden voor bezit van verdovende middelen. Politieagenten hielden de Tolberter in de Steentilstraat een tijdje in de gaten. De dienders zagen op een gegeven moment dat hij vermoedelijk drugs kocht van de 35-jarige Stadjer. Hierop gingen zij tot aanhouding van het duo over. Bij beide mannen werden in totaal negen bolletjes harddrugs aangetroffen. Zij moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor mochten beide verdachten het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De politie houdt na diverse overlastmeldingen de omgeving van de Steentilstraat extra in de gaten.

Alcomobilist aangehouden

UITHUIZEN - De politie heeft donderdagnacht een 33-jarige man uit Uithuizen aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurder werd op het Stationsplein in Uithuizen gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,55. De alcomobilist mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. Hij moest wel zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 2 september op diverse plaatsen op snelheid en het dragen van autogordels.

Groningen, Plataanlaan N370: aantal geregistreerde voertuigen: 2168, aantal overtredingen: 144, hoogst gemeten snelheid: 140 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Oldekerk, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 1249, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Radesingel/Noorderhaven/Emingaheerd: autogordelcontroles, aantal bekeuringen: 33.