Politie Drenthe

Vrijdag 3 september 2010

Provincie Drenthe, 03-09-2010

Bromfietser aangehouden

DIEVERBRUG Een 19-jarige jongeman is donderdagmorgen aangehouden. Hij reed op zijn bromfiets over het fietspad langs de N371 in de richting van Uffelte. De jongeman bleek met een snelheid van 72 km/u te rijden. Een bromfietser mag hier maximaal 40 km/u rijden. De jongeman is aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Rijbewijs snelheidovertreder ingevorderd

RUINERWOLD De politie heeft donderdagmorgen een 54-jarige automobilist uit Witteveen aangehouden. De man reed over de Hesselterweg met een snelheid van 111 km/u. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 60 km/u. De man is hierop aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man aangehouden voor bezit nepvuurwapen

ROGAT De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 33-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man rijden op het industrieterrein. Toen de bestuurder de agenten zag draaide hij de auto en reed de A28 op in de richting van Hoogeveen. De man viel op door zijn slingerend rijgedrag. Ter hoogte van de afslag Lageveen kon de man aan de kant worden gezet. Bij controle bleek dat de man een nepvuurwapen bij zich had. Daarnaast lag er in de auto inbrekersgereedschap. Zowel het vuurwapen als het inbrekersgereedschap zijn in beslag genomen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt inbraak tankstation

NIEUW BUINEN In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie de melding van een inbraak bij een tankstation aan de Drentse Poort. Ter plaatse bleek dat er inderdaad was ingebroken, maar er niemand meer aanwezig was. De eigenaar, welke iets eerder ter plaatse was, zag de verdachten nog net wegrijden. Hij zette hierop de achtervolging in, maar verloor hen al snel uit het oog. De politie heeft de omgeving enige tijd afgezocht. Het verlaten voertuig is later die nacht aangetroffen aan de Roswinkelerstraat in Roswinkel. Het is nog niet duidelijk of er buit is gemaakt. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Man met behulp van peperspray aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft donderdagmiddag een 34-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Bij de ingang van het politiebureau aan de Griendtsveenweg hoorden agenten geschreeuw. Twee agenten liepen hierop naar buiten. Daar stond een 45-jarige vrouw uit Assen met haar baby, die verklaarde door de man uit Hoogeveen te zijn mishandeld. De man zat even verderop in een auto. Nadat de vrouw met de agenten had gesproken kwam de man woedend uit zijn auto waarop de agenten hem sommeerden om te blijven staan. De man probeerde hierop één van de agenten een vuistslag te geven. De agent kon deze nog net ontwijken. Hierop is de man met behulp van peperspray aangehouden en ingesloten. De vrouw verklaarde later dat haar melding ten aanzien van de mishandeling niet waar was. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee verdachten aangehouden Opiumwet

MEPPEL De politie heeft donderdagmiddag twee mannen van 18 en 20 jaar uit Amsterdam aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat er gedeald zou worden vanuit de auto waar het tweetal zich in bevond. Ter hoogte van de Prins Hendrikstraat kreeg het tweetal een stopteken waarop zij werden gecontroleerd. Daar bleek dat zij enkele bolletjes en wikkels met poeder bij zich hadden. Het tweetal is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. De vermeende drugs is in beslag genomen voor nader onderzoek.

Politie controleert verkeer

MEPPEL/HAVELTE De politie heeft donderdagmorgen een verkeerscontrole gehouden in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee. Van 06.00 uur tot 14.00 uur is het verkeer in Havelte en Meppel gecontroleerd. Daarbij zijn 16 bestuurders bekeurd omdat zij meer dan 30 km/u te hard reden. Drie bestuurders zijn bekeurd omdat zij meer dan 20 km/u te hard reden. De politie heeft het rijbewijs van één automobilist ingevorderd. Deze reed 115 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Tevens is het rijbewijs van een bromfietser ingevorderd. Deze reek 72 km/u, waar een bromfietser maximaal 40 km/u mag rijden. Eén bestuurder is bekeurd omdat de auto de toegestane geluidsnorm oversteeg. Zeven bestuurders hebben een proces-verbaal gekregen voor het niet handsfree bellen en drie bestuurders omdat zij niet de gordel om hadden. Daarnaast bleek dat één bestuurder nog een boete open had staan. De 112.50 is hierop geïnd.

Gezamenlijke milieucontrole

EMMEN De politie heeft donderdag samen met de gemeente een milieucontrole gehouden in de wijk Bargeres. Deze controle was met name gericht op het weggooien van afval vanuit de auto en/of fiets. Er is onder andere gecontroleerd op de Hondsrugweg, Brinkenweg, Westenesscherstraat, Nijbracht, Hoenderkamp en Ermerweg.

Er zijn diverse proces-verbalen uitgeschreven:

* 6 x afval weggooien

* 2 x geen richting aangeven

* 1 x fout parkeren

* 1 x niet in het bezit van een geldig rijbewijs (bromfiets)
* 1 x geen geldige verzekering (bromfiets)
* 1 x geen werkende verlichting (bromfiets)
* 2 x geen werkende verlichting (fiets)

* 1 x niet handsfree bellen

* 1 x geen geldige verzekering (auto)

Bekentenis in politieonderzoek steekpartij Assen

ASSEN - De 36-jarige man die afgelopen dinsdag is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de fatale steekpartij een dag eerder in de Dr. Schaepmanstraat, waarbij een 45-jarige man uit Assen om het leven kwam, heeft een bekentenis afgelegd. Hij is vrijdag geleid voor de Rechter Commissaris. De ook als verdachte aangehouden vrouw is in vrijheid gesteld.

Direct na de steekpartij maandagavond in de Dr. Schaepmanstraat in Assen, hield de politie de 28-jarige vrouw aan. Een dag later is de 36-jarige man aangehouden. Beide verdachten verbleven in de woning waarvoor het slachtoffer werd aangetroffen. Ook het slachtoffer verbleef sinds enkele dagen in die woning.

Beide verdachten zijn de afgelopen dagen uitgebreid verhoord en hebben verklaard over de gebeurtenissen die avond. Het onderzoek tot nu toe wijst uit dat aan het steekincident een woordenwisseling is voorafgegaan. Tijdens het verhoor heeft de 36-jarige verdachte bekend dat hij het slachtoffer heeft neergestoken. Ook een aantal getuigen hebben waardevolle verklaringen afgelegd.

In opdracht van de Officier van Justitie is de vrouwelijke verdachte woensdagavond in vrijheid gesteld. De andere verdachte is vrijdag geleid voor de Rechter Commissaris die deze verdachte in bewaring stelde voor 14 dagen.

Het politieonderzoek is nog niet afgerond. De verdachte en meerdere getuigen worden nog (nader) gehoord. Zo is nog niet goed duidelijk wat de aanleiding is geweest voor de woordenwisseling die aan de steekpartij vooraf ging en wat de directe aanleiding is geweest voor het neersteken van het slachtoffer. Ook het gebruikte mes is nog niet gevonden.