Samenwerking NVDO en Energiecentrum MKB van start

03/09/2010 11:09

NVDO

Samenwerking NVDO en Energiecentrum MKB van start

Leden NVDO zetten zich in voor energiebesparing

De Vereniging voor Doelmatig Onderhoud en Energiecentrum MKB hebben op 2 september een belangrijk convenant ondertekend. Met dit convenant onderstreept de branchevereniging het belang van energiebesparing voor de toekomst van haar leden, maar ook voor de klanten waar de leden onderhoud plegen. NVDO-voorzitter Bas Kimpel: "Duurzaamheid is voor ons een belangrijk thema. Samenwerking met Energiecentrum MKB is daarom een belangrijke stap in de kennisdeling over energiebesparing."

Door de samenwerking met Energiecentrum MKB, een onafhankelijke stichting, krijgen de leden van de NVDO informatie over energiebesparing, tips en handige tools. Eerder gaf Energiecentrum MKB al een presentatie over besparing bij perslucht. Binnenkort wordt deze presentatie nogmaals gegeven. Op het congres op 30 september zal Energiecentrum MKB haar nieuwe Verlichtingscan en informatiebrochure presenteren. Klanten waar NVDO-leden onderhoud plegen, kunnen hiermee zonder veel moeite gemiddeld 10 tot 15% op hun energiekosten besparen. Door alleen al het goed onderhouden van apparatuur kan een ondernemer vaak al 5% besparen. Voor een gemiddelde ondernemer betekent dat al snel een besparing van 1.500 tot 2.000 euro per jaar. Kimpel: "Samen met Energiecentrum MKB willen we onderstrepen dat vooral onze branche hier het voortouw in moet nemen. Onze leden zijn de adviseurs naar hun klanten toe."

Veel winst te behalen

Energiecentrum MKB rekende in oktober 2009 uit, dat er bij het mkb jaarlijks voor 300 miljoen euro aan energie weglekt. De afgelopen jaren maken steeds meer bedrijven gebruik van de diensten van Energiecentrum MKB. In 2009 hebben die ondernemers samen 25 miljoen euro aan energiekosten bespaard. Martin Kloet, directeur van het Energiecentrum: "Met de ondertekening van het convenant, hopen we die besparing komende tijd verder te verhogen. En juist omdat de NVDO-leden veel met onderhoud bezig zijn, kunnen we veel kennis onderling uitwisselen."

Informatie via de NVDO

De NVDO integreert binnenkort op haar website www.nvdo.nl een energiepagina van Energiecentrum MKB. Hier vindt de ondernemer informatie over energiebesparing. Via deze pagina kan een ondernemer de digitale Energiescan of de Verlichtingscan invullen om inzicht te krijgen in zijn eigen verbruik en besparingsmogelijkheden. Concrete tips worden getoond op basis van de eigen situatie, inclusief gemiddelde terugverdientijden.





http://www.nvdo.nl