Gemeente Alphen aan den Rijn

aan den Rijn

Wegwerkzaamheden in Alphen aan den Rijn

De komende weken worden op verschillende plaatsen in de stad asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamheden worden nu uitgevoerd zodat het wegdek vóór de winter weer in goede staat is. Wethouder Groen in t Wout (verkeer en vervoer) stelt dat enige overlast voor het verkeer niet te voorkomen is. Dit geldt met name voor werkzaamheden op doorgaande wegen, maar door een goede fasering kunnen we de overlast tot een minimum beperken. Als we geen onderhoud zouden plegen, is de overlast straks vele malen groter.

Eisenhowerlaan
Tussen 6 en 24 september wordt het gedeelte van de Eisenhowerlaan gelegen tussen de Burgemeester Bruins Slotsingel en de Albert Schweitzerbrug geasfalteerd. Ook wordt er geluidsarm asfalt aangebracht. De werkzaamheden vinden buiten de spits plaats, zodat tijdens de spits alle rijstroken beschikbaar zijn.

Tijdens het voorbereidende werk wordt het verkeer tussen 9.00 en 15.45 uur in twee richtingen over één rijbaan geleid. Dit kan enige verkeershinder geven. Het asfalteringswerk wordt vanaf 20 september in de avond uitgevoerd. Vanaf dat moment wordt het verkeer omgeleid via de Willem de Zwijgerlaan - President Kennedylaan - Burgemeester Bruins Slotsingel. Het aantal rijstroken op de Willem de Zwijgerlaan is dan weer volledig beschikbaar, zodat er voldoende capaciteit is.

's Molenaarsbrug
De op- en afritten van de 's Molenaarsbrug worden gerepareerd. Op 6 september starten de voorbereidende werkzaamheden. Afhankelijk van het weer worden op 21 of 22 september de op- en afritten geasfalteerd. Het verkeer wordt met verkeersregelaars geregeld. Deze werkzaamheden zouden aanvankelijk op 30 augustus jl. starten, maar moesten vanwege het slechte weer uitgesteld worden.

Aarlanderveen
Tussen de Aarlanderveenseweg en de Ziendeweg wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Van 7 tot en met 10 september starten de werkzaamheden aan de op- en afritten van de woningen. Op 15 september wordt een slijtlaag aangebracht. Afhankelijk van het weer wordt op 21 of 22 september de weg geasfalteerd. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid. Bij calamiteiten zijn de woningen bereikbaar.

Uit kostenoverweging worden de asfalteringswerkzaamheden op de s Molenaarsburg en in Aarlanderveen gecombineerd en op dezelfde dag uitgevoerd.

Kijk voor actuele informatie op www.alphenopweg.nl.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn