Politie Twente

Autobranden Almelo, politie zoekt 2 mannen Almelo

Hedennacht zijn in totaal acht auto's door brand vernietigd. Politie vermoedt brandstichting en is op zoek naar twee verdachte jongens/mannen. Politie verzoekt getuigen zich te melden.

Vrijdag 3 september rond 02.00 uur zagen surveillerende agenten een auto in brand staan bij een garagebedrijf aan de Van der Hoopweg in Almelo. Het vuur sloeg op dat moment over naar drie andere auto's. De auto's stonden tegen de gevel van het pand aan, dat hierdoor ook vlam vatte. De brandweer heeft de brand geblust. Uiteindelijk brandden vier auto's volledig uit en liepen twee auto's flinke brandschade op.

Ongeveer een half uur later kwam er melding binnen van een autobrand aan de Nieuwstraat - Schoolstraat in Almelo. Daar bleek een auto in brand te zijn gestoken. Het vuur sloeg snel over op een andere geparkeerde auto. Een getuige heeft twee jongens/mannen bij de brand zien weglopen. De ene man was iets groter dan de andere. Ze zijn weggelopen via de Schoolstraat in de richting van de Gerard Doustraat. De politie is een Burgernetactie* gestart. Een ingesproken telefoonbericht werd gestuurd naar 1000 personen. In totaal hebben 118 personen de boodschap ontvangen. Hiervan heeft helaas (nog) niemand een reactie of relevante tip gegeven.

Vannacht is de Forensische Recherche begonnen met een technisch onderzoek Vandaag wordt een buuronderzoek in de omgeving gehouden.

De politie gaat in beide gevallen uit van brandstichting. Het wordt niet uitgesloten dat de branden door dezelfde persoon/personen zijn gesticht. Politie Twente wil graag in contact komen met getuigen die in de omgeving van de Van der Hoopweg en in de omgeving van de Nieuwstraat - Schoolstraat mensen hebben gezien. Getuigen worden verzocht contact op te nemen via met het rechercheteam Almelo via 0900 - 8844. Anonieme tips doorgeven kan via 0900 - 7000.