UMC St Radboud


Philip van der Wees benoemd als voorzitter van het G-I-N
03-09-2010

Tijdens het congres van het Guidelines International Network (G-I-N), dat van 25-28 augustus 2010 in Chicago plaatsvond, is Philip van der Wees benoemd als voorzitter. G-I-N is de leidende internationale organisatie voor het stimuleren van ontwikkeling en invoering van richtlijnen in de gezondheidszorg. Voor de Nederlandse gezondheidszorg is het een krachtige impuls dat een Nederlander leiding geeft aan deze internationale organisatie. Philip van der Wees: "De overtuiging dat richtlijnen van groot belang zijn voor de gezondheidszorg en de mogelijkheid om hier mede sturing aan te geven, zijn mijn drijfveren. Vanuit mijn positie zie ik het als een uitdaging om er voor te zorgen dat richtlijnen wereldwijd ontwikkeld en gedeeld worden. Nederland speelt hierin een prominente rol."

Internationale samenwerking aan de kwaliteit van de gezondheidszorg

De 94 aangesloten organisaties en 76 individuele leden van G-I-N werken samen aan internationale methoden en standaarden om de kwaliteit van de gezondheidszorg te bevorderen met behulp van richtlijnen. G-I-N beschikt over de grootste database van richtlijnen ter wereld met ruim 7.000 documenten.

In Nederland wordt door de beroepsorganisaties van onder andere fysiotherapeuten, artsen en verpleegkundigen samengewerkt in de ontwikkeling van richtlijnen. Op landelijk niveau wil de Regieraad Kwaliteit van Zorg meer structuur en aansturing in het ontwikkelen en implementeren van richtlijnen voor zorgverlening aanbrengen.

Philip van der Wees

Philip van der Wees is fysiotherapeut/onderzoeker en werkt als Programmamanager Kwaliteit & Implementatie in een samenwerkingsverband tussen het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), Het Scientific Institute for Quality of Healthcare (IQ healthcare) van het UMC St Radboud, en Caphri Research School van de Universiteit Maastricht.