Vooruitstrevend initiatief biedt kunstenaars en ontwerpers EUR 25.000

03/09/2010 12:02

Waag Society

Door de ontwikkelingen in de genomische wetenschappen zijn er nieuwe terreinen ontstaan in de beeldende kunst. Deze nieuwe kunstrichting, bio-kunst kent al een aantal grote voorbeelden als Joris Laarman met HALF LIFE LAMP, Oron Catts met VICTIMLESS LEATHER en Akos Maroy met BIO DISPLAY.

Een initiatief onder de naam Designers & Artists for Genomics Award (DA4GA) heeft als doelstelling jonge opkomende kunstenaars en ontwerpers te stimuleren in de bio-kunsten. De drie winnaars van de Award krijgen de kans een project van 25.000 euro te realiseren in samenwerking met Nederlands meest vooraanstaande Genomics Centres op het terrein van duurzaamheid, voeding, gezondheid, bioinformatica, agricultuur en veiligheid.

De 20 beste ideeën worden tijdens PICNIC10 op 24 september gepitched en worden gematched met Nederlands meest vooraanstaande Genomics Centres. De drie winnende projecten worden door een jury van experts gekozen en tijdens de prijsuitreiking op 8 december gepresenteerd in Naturalis te Leiden. De gerealiseerde projecten worden medio 2011 tentoongesteld te Naturalis.

Het Netherlands Genomics Initiative, het Centre for Society and Genomics en Waag Society presenteren de Designers & Artists for Genomics Award. Sluitingsdatum voor voorstellen: 8 september 2010.

Meer info, voorwaarden en aanmeldingsformulier:

http://waag.org/genomicsaward

Facebook: http://www.facebook.com/DA4GA

Twitter: http://twitter.com/da4ga

Voorbeelden online:

joris laarman - HALF LIFE LAMP http://www.jorislaarman.com/info.htm

oron catts - VICTIMLESS LEATHER http://www.tca.uwa.edu.au/vl/vl.html

akos maroy - BIO DISPLAY - http://akos.maroy.hu/category/biodisplay/

andy grace - HACTERIA - http://hackteria.org/?page(UNDERSCORE)id=2

angelo Vermeulen - BIOMOD - http://www.biomodd.net/





http://waag.org/genomicsaward