Senternovem

03-09-2010 |

People - KP7: nieuwe Marie Curie-beurs voor de integratie van onderzoekers na een periode in het buitenland

De Marie Curie-beurzen zijn gericht op training, kennisverbreding en carrièreontwikkeling van (ervaren) onderzoekers. Daarnaast heeft het als doel de kennisuitwisseling tussen bijvoorbeeld bedrijven en kennisinstellingen of tussen Europese en niet Europese landen te bevorderen.

Voor ervaren onderzoekers die een paar jaar in het buitenland hebben gewoond, is een interessante Marie Curie-beurs ontwikkeld onder de noemer: Career Integration Grants (CIG).

Het gaat om een persoonsgebonden onderzoeksbudget van 25.000 euro per jaar, voor een periode van 2 tot 4 jaar. De salariskosten worden door deze bijdrage niet gedekt.

Voorwaarden:
De CIG is bestemd voor onderzoekers die:

* op post-doc of vergelijkbaar niveau werken
* minstens 24 van de 36 maanden voorafgaande aan de sluitingsdatum van de CIG call in een ander land hebben gewoond
* een langdurige positie aangeboden hebben gekregen in een EU-lidstaat of geassocieerd land

Het is niet nodig dat de onderzoeker naar het land van zijn of haar nationaliteit terugkeert, maar het vooruitzicht op een langdurige of permanente baan in Europa is een voordeel voor het succes van de aanvraag.

De Career Integration Grant vloeit voort uit de European en International Reintegration grants, die een zeer hoge slaagkans hadden. De voorwaarden voor de nieuwe CIG zijn breder, waardoor er nu meer onderzoekers een aanvraag kunnen indienen. Bedrijven en kennisinstellingen die momenteel in contact zijn met ervaren onderzoekers die mogelijk vanuit het buitenland een dienstverband in Nederland zullen krijgen, wordt expliciet aangeraden de CIG call in overweging te nemen.

De nieuwe call wordt verwacht op 20 oktober 2010, met een eerste deadline op 8 maart 2011 en een tweede op 6 september 2011. Wijzigingsdatum |

03-09-2010