Ingezonden persbericht


Persbericht

3 september 2010

Wie komt in aanmerking voor de Kunstfactorprijs?

Nieuwe prijs voor bijzondere inzet amateurkunst

Wie heeft het afgelopen jaar de meest waardevolle bijdrage geleverd aan de amateurkunst? Kunstfactor, sectorinstituut amateurkunst, lauwert deze persoon of organisatie met een nieuwe prijs: de Kunstfactorprijs, voor kunst en samenleving. Deze jaarlijkse prijs gaat naar diegene die de actieve kunstbeoefening op een uitzonderlijke manier onder de aandacht van het grote publiek heeft gebracht, en dan in het bijzonder in relatie tot de samenleving.

Uniek

In de kunstensector is het uitreiken van prijzen heel gebruikelijk. Deze prijzen richten zich vaak op een artistieke prestatie. Uniek aan de Kunstfactorprijs is dat deze prijs geen artistieke verdiensten beloont, maar de inspanning voor de actieve kunstbeoefening. De winnaar kan een persoon zijn of een organisatie, uit de politiek, de amateurkunst of een andere sector van de samenleving. In elk geval heeft de winnaar hart voor de actieve kunstbeoefening én voor de waarde daarvan voor de samenleving. De winnaar opereert op nationaal en eventueel ook op internationaal niveau.

Oproep

Kunstfactor roept iedereen op om personen of organisaties voor te dragen via de website www.kunstfactor.nl/kunstfactorprijs. Aanmelden kan tot 1 november. Een onafhankelijke jury wijst de winnaar aan. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats tijdens A.V.O.N.D., de jaarlijkse afsluiting van het kalenderjaar door Kunstfactor. De winnaar gaat naar huis met een sculptuur, een oorkonde en de natuurlijk de roem.

Kunstfactor

Kunstfactor is het sectorinstituut voor de amateurkunst. Kunstfactor inspireert en promoot de amateurkunst en vertegenwoordigt deze op nationaal en internationaal niveau. Door te stimuleren dat veel mensen actief kunst beoefenen, leveren we een bijdrage aan een creatieve en harmonieuze samenleving.



Ingezonden persbericht