Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw programma over het beloofde land op GrootNieuwsRadio

Veenendaal - 3 september 2010

'Israël' is de titel van een nieuw programma op GrootNieuwsRadio 1008 AM. Het is een informatief programma met reportages, interviews en nieuwsfeiten over het beloofde land. Vanaf 3 september is 'Israël' ieder vrijdag te horen tussen 21.00 en 22.00 uur op 1008 AM.

'Israël' wordt gemaakt door twee echte Israël-deskundigen: Jack van der Tang en Wiert Douglas. Het programma van een uur biedt de luisteraar veel informatie over het land en volk Israël. Wekelijks is er aandacht voor een Messiasbelijdende gemeente in Israël door middel van een reportage. Ook worden luisteraars door middel van een agenda op de hoogte gehouden van evenementen met betrekking tot Israël. Dit aangevuld met een overzicht van nieuwsfeiten, een interview en gelardeerd door muziek uit Israël geeft een uur lange afstemming op het beloofde land.

Jack van der Tang is oprichter van de Israëlorganisatie Pillar of Fire. Deze stichting organiseert spreekbeurten over Israël en geeft het blad 'Blaast de sjofar' uit. Van der Tang is tevens coördinator van het Israëlplatform. Hierbij zijn ongeveer 50 organisaties aangesloten.

Wiert Douglas is directeur van comité gemeentehulp Israël. Dit comité wil een brug zijn tussen de kerk in Nederland en de Messiasbelijdende gemeenten in Israël. Dit doet ze onder meer door het organiseren van conferenties met sprekers uit Israël, studiereizen maar ook gebed en uitgave van boeken. Iedere vrijdag op GrootNieuwsRadio 1008 AM tussen 21.00 en 22.00 uur: 'Israël' GrootNieuwsRadio zendt 24 uur per dag een christelijk geluid uit. Te ontvangen in heel Nederland (en België) via de middengolf 1008 AM en wereldwijd via internet www.grootnieuwsradio.nl