Provincie Antwerpen


03/09/2010

75.000 euro noodhulp voor Pakistan

Provinciebestuur van Antwerpen draagt haar steentje bij

De deputatie van het provinciebestuur van Antwerpen besliste op 2 september om 75.000 euro noodhulp te geven voor Pakistan. "Als 1 op de 10 inwoners van Pakistan nu reeds hulp nodig heeft terwijl de moesson nog niet gedaan is en we dus nog meer ellende mogen verwachten, dan zullen wij als provinciebestuur zeker ons steentje bijdragen." zegt Inga Verhaert, gedeputeerde voor het Noord-Zuidbeleid van de provincie Antwerpen.

Pakistan is de laatste weken constant in het nieuws geweest. De overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van de zware moessonregens, zorgen voor veel schade. Miljoenen mensen hebben hulp nodig. De belangrijkste noden zijn voedsel, drinkwater, tenten en andere hulpgoederen en medische verzorging.

De bijdrage van het provinciebestuur gaat integraal naar het hulpverleningsprogramma van het Rode Kruis Vlaanderen. Zij ondersteunen de Pakistaanse Rode Halve Maan, een hulporganisatie met 130.000 lokale medewerkers. De actie helpt 910.000 mensen aan noodhuisvesting, water en medische eerstelijnszorg. Tegelijk wordt reeds werk gemaakt van een algemene strategie voor hulpverlening op korte, middellange en lange termijn.




Provincie Antwerpen