Ingezonden persbericht


Amsterdam, 2 september 2010

TM EN TIN PRESENTEREN JAARLIJKSE TERUGBLIK OP THEATERSEIZOEN

In samenwerking met Theater Instituut Nederland (TIN) brengt TM met het septembernummer voor het vierde achtereenvolgende jaar een 156 pagina's tellend jaaroverzicht uit. Met terugblikken op het afgelopen theaterseizoen, fotospreads met de genomineerden voor de verschillende toneel-, dans-, cabaret- en TIN theaterprijzen en columns van onder andere Hans Kemna, Oscar Kocken, Dunya Khayame en Giep Hagoort. Gewoontegetrouw treft de lezer een selectie aan van in de TIN Mediatheek opgenomen boeken in het seizoen 2009-2010 en kunstenaars die ons in deze periode zijn ontvallen, onder wie Willem Breuker en Kazuo Ohno.

Terugblikken

Het uitgebreide jaaroverzicht biedt terugblikken op onder andere toneel, jeugdtheater, dans, mime, opera, muziektheater, cabaret, musical en toneel en dans in Vlaanderen, afgewisseld met interviews met genomineerden voor de verschillende theaterprijzen zoals Ali Ben Horsting, Antoinette Jelgersma, Joke Tjalsma, Sarah Moeremans, Mor Shani en Jeroen van Merwijk.

Rubrieken

Bij het begin van het seizoen 2010-2011 treedt ook een aantal nieuwe leiders aan, die in deze uitgave worden voorgesteld: Wim Opbrouck, Christopher Powney, Rainer Hoffman, Bojana Mladenovic, Leontien Wiering, Peggi Olislaegers en Johan Simons.

Een drietal essays gaat in op recente ontwikkelingen in het theater. Pieter Bots schreef een Requiem voor filmbewerkingen op toneel, Lorianne van Gelder verdiepte zich in de Keuzestress van Twintigers en Constant Meijers verdiepte zich, onder de titel De Curling Generatie, in de toenemende aandacht van jonge makers voor de oudere generaties.

Waar te koop?
Deze uitgave van TM en TIN is verkrijgbaar in gespecialiseerde boekhandels en te bestellen via de TIN en de TM website (www.tin.nl en www.tm.nl) . Het magazine kost ¤ 15,-

Theaterjaarboek
Deze gezamenlijke, jaarlijkse uitgave van TM en TIN vervangt sinds 2007 de TIN-uitgave Het Nederlands Theaterjaarboek. Informatie die voorheen in het Theaterjaarboek werd aangeboden, zoals een overzicht van de premières, zijn digitaal op te zoeken via de website van het TIN: www.tin.nl.

Einde persbericht.