Ingezonden persbericht


Nederlands Theater Festival geopend

Persbericht
3 september 2010

VIJFDE EDITIE VAN NEDERLANDS THEATER FESTIVAL EN AMSTERDAM FRINGE FESTIVAL IS GEOPEND.

JOAN NEDERLOF SPREEKT STAAT VAN THEATER 2010 UIT

JENNIFER HOPELEZZ KNIPT FRINGE LINT DOOR

Donderdagavond 2 september werd de vijfde editie van het Nederlands Theater Festival feestelijk geopend in een volle Stadsschouwburg Amsterdam. Joan Nederlof, artistiek leider van mugmetdegoudentand sprak haar Staat van het Theater 2010 uit onder toehoren van een paar honderd gasten uit de theaterwereld.

In haar Staat van het Theater vraagt Joan Nederlof 'simpelweg dat het theater meer verbinding met de samenleving heeft'. Directeur Jeffrey Meulman en juryvoorzitter Adelheid Roosen leidden de avond in. Na de officiële opening trapte het Noord Nederlands Toneel af met de geselecteerde voorstelling 'Elf minuten' en mugmetdegoudentand met de geselecteerde voorstelling 'Hannah en Martin'.

Om de hoek, ver weg van het pluche, in Theater Bellevue aan de Leidsekade, werd het Amsterdam Fringe Festival geopend. Jennifer Hopelezz knipte vanavond om 19.30 uur officieel het Fringe-lint door. Theater Bellevue barstte vervolgens uit haar voegen met tientallen Sneak Previews van de meer dan zestig Fringe-voorstellingen die de komende elf dagen in de stad spelen.

Het Nederlands Theater Festival laat de komende elf dagen de hoogtepunten van het jaar zien en organiseert vele talkshows, feestjes, debatten, masterclasses en lezingen. Het festival sluit af met de AVRO Dag van het Nederlands Theater Festival op zaterdag 11 september rondom o.a. de voor de Toneel Publieksprijs genomineerde voorstelling 'Oog om Oog' en de audities voor Geert Wilders the musical door Eric de Vroedt. Op zondag 12 september worden tijdens het Gala van het Nederlands Theater de grote toneelprijzen uitgereikt.

De Staat van het Theater 2010 door Joan Nederlof kunt u nalezen op de website www.tf.nl. Beelden van deze avond, scènefoto's en campagnebeelden zijn te downloaden van www.drop.io/theaterfestival2010.




Ingezonden persbericht