Ingezonden persbericht


LG brengt technologie van de toekomst tot leven op IFA 2010

LG presenteert 'Total Definition'-monitors en geïntegreerde oplossingen die gemak en toegevoegde waarde bieden

Amstelveen, 3 september 2010 - LG Electronics presenteert op IFA 2010 in Berlijn zijn nieuwste Business Solutions-technologie, waaronder speciale oplossingen voor hotels, scholen en kantoren. In het verlengde daarvan presenteert het bedrijf zijn Full HD LED-monitors en 3D-gaming-monitors.

Bezoekers van IFA 2010 zijn de eersten die de extreem dunne (slechts 7,2 mm) LG E90 monitor kunnen bekijken. Deze monitor is de perfecte combinatie van de nieuwste LG-technologie en onderscheidend design. Daarnaast ervaren bezoekers Super+ Resolution, een high-definition technologie van LG die een ongekend realistisch HD-beeld biedt en SD-content opschaalt naar HD. LG demonstreert verder zijn 3D-gaming-monitor W63D, die uiterst realistische 3D-beelden in volle resolutie biedt.

"We zijn zeer verheugd onze nieuwe oplossingen op IFA 2010 te kunnen laten zien", zegt Soon Kwon, president en CEO van LG Electronics Business Solutions Company. "Bezoekers zullen versteld staan hoe ver LG is, en over de manier waarop we creatieve en betaalbare oplossingen bieden voor hedendaagse uitdagingen."

LG laat op zijn stand zien hoe zijn oplossingen werken in het dagelijks leven. SuperSign is bijvoorbeeld een oplossing voor winkels en billboards. Gebruikers beschikken over de mogelijkheid om advertenties in hoge kwaliteit te laten zien. SuperSign biedt meerdere frames op één scherm. Met de multi-computing-oplossing N-plus Network Monitor delen tot 31 gebruikers gelijktijdig één host-pc. Deze oplossing is bij uitstek geschikt voor scholen of kantoren. Op de Business Solutions-stand zijn verder een high-definition Video Conference-systeem en een Hotel TV-systeem voor interactieve tv-diensten in hotels werkend te zien.

LG Business Solutions Company is vorig jaar opgericht om de zakelijke markt te betreden met oplossingen die zijn gebaseerd op de consumentenproducten van LG. LG grijpt IFA 2010 aan om te demonstreren hoe zijn technologie het dagelijks leven verbetert. Door de investeringen in R&D continu te verhogen en de beste specialisten uit de hele wereld aan te nemen, streeft LG Business Solutions Company naar een verdubbeling van de omzet in 2014.

LG-producten: op maat gemaakt voor een beter leven

E90
De LG E90 is voor het eerst te zien op IFA 2010. Dit is met een dikte van 7,2 mm de dunste monitor ter wereld. Naast een onderscheidend en ultradun ontwerp biedt de E90 alle voordelen van andere LED-monitors, waaronder milieuvriendelijkheid en een uitstekende beeldkwaliteit.

E10
De E10 is het perfecte model voor zakelijke gebruikers die zoeken naar een milieuvriendelijke en kostenefficiënte oplossing. De E10 is veel efficiënter dan de vorige generaties beeldschermen met CCFL-backlight, en verlaagt het energieverbruik met ongeveer veertig procent (van 42W naar 23W). De intuïtieve controlemogelijkheden, het heldere beeld en de contrastratio van 5.000.000:1 dragen verder bij aan de efficiëntie.

IPS6
LG introduceert ook zijn nieuwste IPS-monitor, die beeldkwaliteit en een laag energieverbruik samensmelt. Door de combinatie van IPS en LED zorgt de IPS6-monitorreeks voor minder vermoeide ogen en voor perfect blijvende kleur en helderheid bij iedere kijkhoek.

W63D
De W63D-gaming-monitor biedt een uiterst realistische 3D-ervaring met meer dan het dubbele van de resolutie van standaard HD-monitors. De extreem hoge beeldkwaliteit zorgt ervoor dat gebruikers langer comfortabel kunnen gamen.

Super+ Resolution-technologie van LG - LED-monitors De LED-monitors van LG, waaronder de E50VR, E60 en E80 zijn ook te bewonderen op IFA 2010. Door een hoge contrastratio van 5.000.000:1 en de Super+ Resolution-technologie van LG bieden de E50VR en E80 uitzonderlijk scherpe en levendige beelden. Super+ Resolution levert een realistisch HD-beeld en schaalt SD-content op naar HD. Het geheim achter deze technologie is de IC (Image Clear) Engine-chip, die een voor Full HD geschikt algoritme gebruikt om beeldvertragingen te voorkomen, zonder dat hiervoor extern geheugen of software nodig is.

###

Over LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) is een van 's werelds grootste producenten en een technologische vernieuwer van consumentenelektronica, mobiele-communicatiemiddelen en huishoudelijke apparatuur. Met 115 locaties wereldwijd en 89 dochterondernemingen biedt het bedrijf werk aan meer dan 80.000 mensen wereldwijd. LG Electronics bestaat uit vijf bedrijfsonderdelen: Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning en Business Solutions. De geconsolideerde omzet over 2009 bedroeg ruim 43,4 miljard dollar. LG is wereldwijd de toonaangevende producent van flatscreen-tv's, audio- en videoapparatuur, mobiele telefoons, airconditioners en wasmachines. Het bedrijf is Global Partner of Formula 1(TM) en Technology Partner of Formula 1(TM). Dankzij deze hoogwaardige samenwerking heeft LG de exclusieve vermeldings- en marketingrechten als officiële consumentenelektronica-, mobiele-telefonie- en dataverwerkingspartner van dit wereldwijde sportevenement. Voor meer informa tie: www.lge.nl.