NOVA

Formatieperikelen: wat vindt de VVD/CDA-kiezer?
Mark Rutte en Geert Wilders denken er nog over na. Gaan de onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV nog door na de crisis binnen het CDA? Bureau Synovate peilde voor NOVA de mening van de VVD- en CDA-kiezers. En wat blijkt? Een grote meerderheid is voor het doorgaan van de onderhandelingen.

Daisy Khan vreest anti-moskee stemming
Daisy Khan, initiatiefnemer van het omstreden islamitische centrum dat moet verrijzen nabij Ground Zero, vreest een anti-moskee stemming in de VS. Ze sluit niet uit dat het project wordt gestaakt. Maar Geert Wilders moet zich er niet mee bemoeien. In NOVA vanavond een gesprek met de vrouw achter het project.

De Slaapkamergeheimen
De restauratie van het beroemde schilderij 'De Slaapkamer' van Vincent van Gogh heeft opmerkelijke geheimen van het schilderij blootgelegd. Vijf maanden is er minitieus gewerkt aan het schilderij dat een stuk groter blijkt te zijn. In NOVA vanavond: de exclusieve beelden van het schilderij in zijn oorspronkelijke omvang.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

Vanaf 6 september: Nieuwsuur
Nog drie dagen en dan gaat NOVA over in Nieuwsuur. In Nieuwsuur vormen nieuws, sport en achtergronden, zonder onderbreking door reclame of promo's, één geheel. Niet alleen de studio, maar ook het uiterlijk van deze nieuwsbrief zal dan veranderen. Lees meer over ...

(Onderwerpen onder voorbehoud)