Ingezonden persbericht


Voorlopige derde startrij voor STIPA-Molenaar Racing GP op Misano

Nog geen week na de Grand Prix in Indianapolis is vandaag alweer de eerste trainingsdag begonnen van de GP Aperol di San Marino e Riviera di Rimini. De STIPA-Molenaar Racing GP-rijders Randy Krummenacher en Luis Salom sloten deze eerste dag respectievelijk af als tiende en twaalfde.

Na de hoge temperaturen in Indianapolis is het hier in San Marino niet veel koeler met temperaturen tegen de 30 graden. Randy Krummenacher kwam in het begin van de eerste vrije training niet goed voor de dag. De Zwitser was vooral bezig met de afstelling van zijn Aprilia en kwam in de laatste fase van de sessie naar voren. Krummenacher klom van de dertiende positie op naar de tiende plek.

Luis Salom reed vanaf de start van de sessie competitieve tijden en startte met een zevende positie. Halverwege de sessie klom de Spanjaard op naar de zesde plaats om vervolgens met een twaalfde positie af te sluiten met 0,2 seconde verschil op plaats acht.

Randy Krummenacher (10e, 1:45,922):

"Deze eerste vrije training heb ik vooral gebruikt om een goede set-up te creëren. Het ging steeds beter maar we zijn er nog niet. Om de eerste dag van het weekend te starten met een tiende plek is niet slecht. Er zit meer in en dat zal ik morgen laten zien tijdens de kwalificatie. "

Luis Salom (12e, 1:46,051):

"Ik ben niet echt tevreden. In het begin van de sessie ging het uistekend en wist ik tijden te rijden die goed waren voor een zesde plek. Daarna kon ik niet echt mijn tijd verbeteren en wist ook geen goede slipstream te pakken. We zullen nog wat aanpassingen aan de vering en versnellingsbak maken en dan ga ik morgen weer voor een top 8 kwalificatie net zoals in Indy."

STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com