Federale politie : poging van ontvoering in Mechelen

03/09/2010 16:57

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt, op verzoek van de procureur des konings te Mechelen, om volgend opsporingsbericht te verspreiden :

De politie en het parket van Mechelen zijn op zoek naar getuigen van een confrontatie tussen een jonge vrouw en een man, afgelopen woensdagavond 1 september 2010.

Die avond, omstreeks kwart over 10, werd een jonge vrouw ontvoerd door een onbekende man. De feiten gebeurden op de Muizenvaart, het jaagpad langs het kanaal Leuven-Dijle, tussen de spoorwegbrug aan het dierenpark Planckendael en de Trianonlaan in Boortmeerbeek.

Na een woordenwisseling tussen de jonge vrouw en de bestuurder van een donkerkleurige wagen werd de vrouw in het voertuig gesleurd. De man vervolgde zijn weg, stak de Trianonlaan over, om vervolgens langs de vaart verder te rijden in de richting van Schiplaken. Op dit traject slaagde de ontvoerde vrouw erin om uit de wagen te ontsnappen. Ze zag de wagen wegvluchten via de Bieststraat, vermoedelijk in de richting van de Leuvensesteenweg.

Politie en parket zijn op zoek naar de bestuurder. Het gaat om een blanke man, normaal gebouwd. Hij reed met een donkerkleurige wagen, achteraan schijnaflopend. Mogelijk van het type coupé. De wagen was voorzien van een derde remlicht in het midden bovenaan het achterraam.

Was u getuige van de feiten of meent u de dader te kennen, bel dan naar de politie. Ook als u die bewuste avond iets verdacht hebt gezien in de omgeving van de Muizenvaart of Leuvensesteenweg willen de speurders dat graag weten.

Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119.

Mailen kan ook via opsporingen@politie.be.

Dit opsporingsbericht staat online op de webiste van de politie.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel