Ingezonden persbericht


Persbericht

Prinses Margriet aanwezig bij officiële opening hoofdkantoor Mediq

Utrecht, 3 september 2010 - Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet heeft vandaag het symposium Jongeren en Diabetes bijgewoond in het nieuwe hoofdkantoor van Mediq. Mediq organiseerde het symposium ter gelegenheid van de officiële opening van het nieuwe pand. Het markante glazen hoofdkantoor van Mediq, internationaal leverancier van geneesmiddelen en medische middelen, staat aan de A2 bij Leidsche Rijn in Utrecht.

Mediq helpt in totaal meer dan een half miljoen diabetespatiënten in 5 landen. Als bedrijf actief in de gezondheidszorg is Mediq zich bewust van haar maatschappelijke rol en Mediq laat dit onder andere zien via projecten voor jongeren met diabetes. Diabetes is een ingrijpende, chronische aandoening in het leven van jongeren. Dagelijks moeten jongeren met diabetes hun bloedglucosewaarden meten en insuline toedienen. Iets waar ze altijd en overal rekening mee moeten houden.

Het is pas de tweede keer in het 111-jarig bestaan van Mediq dat het Utrechtse bedrijf verhuist. Het opvallende pand, pal aan de A2 bij Leidsche Rijn is zeer innovatief. Bij het duurzaam bouwen is gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen en een ingenieus energiebesparend systeem. Zogenaamde 'aquifers' pompen in de zomer water uit de bodem om de lucht in het gebouw af te koelen. Hierdoor warmt het water op wat vervolgens in de bodem, met behoud van temperatuur, wordt opgeslagen om in de winter het gebouw op te warmen. De licht- en zonwering zorgen ervoor dat het kantoor niet te veel opwarmt. Mediq heeft ook geïnvesteerd in 'groene' IT. Mediq bespaart 60% energie in vergelijking met het datacenter in het oude gebouw. Het gebouw voldoet verder aan strenge geluidseisen en dient als geluidswerende muur voor de wijk Leidsche Rijn.

'We zijn trots dat Prinses Margriet aanwezig was bij de officiële opening van ons nieuwe hoofdkantoor', zegt Marc van Gelder, CEO Mediq. "We zijn ook trots dat we deel uitmaken van de Utrechtse Zorgboulevard. De bouw van het St. Antonius Ziekenhuis is inmiddels ook begonnen. Ons pand en de uitstraling passen bij Mediq: vernieuwing en transparantie in een zorgomgeving.'

Noot voor de redactie/