Ingezonden persbericht


Cruquius/Heemstede,

3 september 2010

Nieuwe woonvoorzieningen van Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) feestelijk geopend door Hare Majesteit de Koningin

SEIN kijkt terug op een geslaagde feestelijke opening, op een prachtige nazomerdag. Vandaag zijn 9 nieuwe woonvoorzieningen op locatie De Cruquiushoeve te Cruquius geopend. Hare Majesteit de Koningin verrichtte de officiële openingshandeling. Met een druk op de knop viel het doek en onthulde de Koningin een prachtige maquette van de nieuwbouw gemaakt door cliënten van SEIN. Ruim 1600 mensen waren bij het feest aanwezig.

De openingshandeling werd vooraf gegaan door een welkomstwoord van Jean Willem Barzilay, voorzitter Raad van Bestuur van SEIN. Daarna volgde een toespraak van de clustermanagers van de nieuwe woonvoorzieningen. Een korte film gaf de aanwezigen een impressie van de cliëntwoningen, de zorgverlening en dagbesteding bij SEIN. Hakim Traida was ceremoniemeester op deze dag.

Na afloop van de officiële opening kreeg Hare Majesteit de Koningin een rondleiding over het terrein en bezocht zij twee gebouwen. Van een cliënt kreeg de Koningin een presentje overhandigd in de vorm van een zelfgemaakte ketting. Op de route terug bezichtigde zij diverse kraampjes met zelfgemaakte producten van cliënten. De heer J.W. Remkes (Commissaris van de Koningin) en de heer Th.L.N. Weterings (Burgemeester van Haarlemmermeer) waren ook bij de rondleiding aanwezig.

Inmiddels was het feest in volle gang. Op en nabij het hoofdpodium en de binnentuinen van de gebouwen waren diverse acts en kramen met hapjes en drankjes. Ook konden genodigden een woning bezichtigen. Wolter Kroes gaf een spetterend optreden. Het feest werd afgesloten met een kleurrijke Kabuki show.

Een bijzondere dag was het ook voor het Diensten- en Activiteitencentrum (DAC) dat dit jaar haar 20 jarig jubileum viert. De maquette die werd onthuld was gemaakt door cliënten van het DAC, die daar de afgelopen maanden intensief mee bezig zijn geweest. De prachtige creatie geeft een weergave van de nieuwe gebouwen in haar omgeving. Achtergrond informatie
SEIN kent een lange historie van epilepsiezorg en bestaat inmiddels 128 jaar. De Cruquiushoeve is ontstaan in de jaren 60. In 1970 werd deze locatie van SEIN officieel geopend door Koningin Juliana.

SEIN is enige jaren geleden gestart met het vervangen van de woningen voor al haar cliënten. In 2004 zijn de gebouwen op locatie Meer en Bosch in Heemstede geheel verbouwd tot moderne appartementen. In 2008 werd Fonteinkruid geopend, een woonvoorziening nabij de kliniek van SEIN in Zwolle voor 40 cliënten. Eind 2008 is gestart met de laatste fase van de vervangende nieuwbouwactiviteiten die in 2010 is afgerond. Op De Cruquiushoeve staan 8 gebouwen voor 240 cliënten en het Logeerhuis, op Meer en Bosch staat een gebouw voor 40 cliënten.

SEIN is een expertisecentrum gespecialiseerd in observatie, diagnose, voortgezette behandeling en wetenschappelijk onderzoek van en naar epilepsie. SEIN heeft 2 klinieken, 12 poliklinieken, woonvoorzieningen, speciaal onderwijs en een slaapcentrum. In Nederland leven ongeveer 150.000 mensen met epilepsie. De meeste mensen met epilepsie kunnen een normaal leven leiden, maar er zijn situaties waarbij gespecialiseerde zorg nodig is. Voor deze groep is het mogelijk opgenomen te worden in een van onze woonvoorzieningen. SEIN biedt huisvesting aan 410 cliënten in Heemstede, Cruquius en Zwolle.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Casandra van Laerhoven, Hoofd Communicatie, tel: 023 - 55 88 444 of 06 - 2240 9444.