Regal Beloit neemt Rotor B.V. over 03/09/2010 20:28

PR Newswire

BELOIT, Wisconsin, September 3, 2010 /PRNewswire/ --
Regal Beloit Corporation (NYSE: RBC) heeft vandaag aangekondigd dat het Rotor B.V., dat haar hoofdkantoor heeft in Eibergen in Nederland, heeft overgenomen.

Rotor verkoopt standaard en speciale elektrische motoren aan verschillende sectoren waaronder de marinesector, scheepsbouwsector en olie- en gaswinningsector op zee. Rotor verkoopt niet enkel in Nederland maar ook doorheen Europa, het VK en Japan. Het management van Rotor zal het bedrijf ook na de overname blijven leiden.

Voor de resterende maanden van 2010 wordt verwacht dat het bedrijf aan haar verkoop ongeveer USD 10 miljoen zal toevoegen en een de minimis-bedrag voor verwaterde winst per aandeel zal toevoegen na de opname van de geschatte invloed van transactiekosten, aankoopboekhouding en immateriële afschrijving die gebaseerd zijn op de voorafgaande toewijzing van de aankoopprijs. De verkoop van Rotor in 2011 wordt verwacht zich tussen USD 27 en USD 30 miljoen te bevinden en de toevoeging aan de verwaterde winst per aandeel van het bedrijf wordt verwacht zich tussen USD 0,04 en USD 0,06 te bevinden.

Dhr. Henry W. Knueppel, Voorzitter en algemeen directeur van Regal Beloit, vertelt: "We zijn uiterst tevreden om aan te kondigen dat we Rotor hebben overgenomen. Het bedrijf heeft een uitstekend managementteam dat het bedrijf heeft doen groeien in Europa en daarbuiten. De toevoeging van Rotor verstevigt onze commerciële positie in Europa en levert versterkingen in het verticale marktsegment. De overname van Rotor vertegenwoordigt een blijvende vooruitgang van onze strategie van diversificatie van het geografische segment en het marktsegment."

Herbert Weekhout en Mario Pistone, directeuren en eigenaars van Rotor verklaren, "We kijken ernaar uit om ons aan te sluiten bij Regal Beloit en we hebben er alle vertrouwen in dat we door deze overname een nog sterker bedrijf zullen worden en dat onze klanten en aandeelhouders er voordeel uit zullen halen."

Over REGAL BELOIT CORPORATION:
Regal Beloit Corporation is een toonaangevende producent van mechanische en elektrische producten voor motion control en energieopwekking waarmee het markten over de hele wereld bedient. Regal Beloit heeft haar hoofdkantoor in Beloit, Wisconsin, en heeft productie-, verkoops- en
dienstverleningsfaciliteiten in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Europa en Azië. Regal Beloit's gewoon aandeel is onderdeel van de S? Mid Cap 400 Index en de Russell 2000 Index.

WAARSCHUWENDE VERKLARING
Dit is een waarschuwende verklaring die opgesteld werd onder de Private Securities Litigation Reform Act van 1995: Met de uitzondering van historische feiten, kunnen de verklaringen die zich in dit persbericht bevinden, toekomstgerichte verklaringen zijn. Toekomstgerichte verklaringen vertegenwoordigen de visie van ons management over toekomstige gebeurtenissen. We kunnen niet garanderen dat de toekomstgerichte verklaringen accuraat zijn, en u moet er zich bewust van zijn dat de resultaten en gebeurtenissen aanzienlijk kunnen verschillen van en zelfs tegengesteld kunnen zijn aan de resultaten en de gebeurtenissen die worden opgenomen in de toekomstgerichte verklaringen en dit valt te wijten aan een aantal factoren waaronder: onverwachte zaken en kosten die voortkomen uit het afsluiten van de transactie en de integratie van de overgenomen bedrijven en ondernemingen en de marktaanvaarding van deze en andere recente overnames, waaronder het verlies van, of een vermindering van zakelijke activiteiten met belangrijke klanten van Regal Beloit of de overgenomen bedrijven. Alle toekomstige geschreven en mondelinge toekomstgerichte verklaringen die aan ons of aan personen die in onze naam handelen, toe te schrijven zijn, worden uitdrukkelijk in hun volledigheid bepaald door de van toepassing zijnde waarschuwende verklaringen. De toekomstgerichte verklaringen die zijn opgenomen in dit persbericht worden gedaan op de dag van het uitbrengen van dit persbericht, en we zijn niet verplicht deze verklaringen bij te werken om zo latere gebeurtenissen of omstandigheden te weerspiegelen.

Website: http://www.regalbeloit.com

John M. Perino, Vice-President, Investeerdersrelaties, +1-608-361-7501, of bedrijfskantoren, +1-608-364-8808, Fax, +1-608-364-8818, beiden van Regal Beloit Corporation






-