Verkoop van ZTE-handsets stijgt met 40% tot 28 miljoen in eerste helft van 2010

60% van ZTE-handsets verkocht op internationale markten

SHENZHEN, China--(BUSINESS WIRE)-- 20100903 --

ZTE Corporation (“ZTE”) (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), een toonaangevende wereldwijde leverancier van telecommunicatieuitrustingen en netwerkoplossingen, kondigde vandaag aan dat ZTE wereldwijd 28 miljoen handsets heeft verkocht in de eerste helft van 2010, wat een aanzienlijke groei van 40% betekent tegenover vorig jaar. Dit is te danken aan de toegenomen marktvraag op internationale markten, aan een piek in 3G-gebruik in China en aan de populariteit van de smartphone wereldwijd.

Voortdurende doorbraak op high-end-markten

In de eerste helft van 2010 heeft ZTE 17 miljoen handsets verkocht op de internationale markten (buiten China), wat goed is voor bijna 60% van het totale aantal verkochte stuks. Dit is een toename van 30% tegenover vorig jaar. Voor de Europese markt noteerde ZTE een toename van 150% tegenover vorig jaar.

In het Verenigd Koninkrijk werden in het tweede kwartaal van 2010 meer dan 1 miljoen ZTE-handsets verkocht, en ook in Frankrijk werd in de eerste helft van het jaar meer dan 1 miljoen stuks verkocht. ZTE werkte samen met alle topoperateurs in Europa en voor haar activiteiten met op maat gemaakte Android-smartphones en WCDMA-producten ontving het bedrijf ruime erkenning van haar klanten.

ZTE bereikte ook een schitterende doorbraak op de Amerikaanse markt. Salute, een op maat gemaakte handset die ZTE samen met Verizon ontwikkelde, werd in de Verenigde Staten gelanceerd op 19 augustus 2010.

In Japan werkte ZTE samen met Softbank aan de invoering van aangepaste handsets voor ouderen en een 3G-monitor; dit waren sleutelproducten bij de zomerlancering van de producten van Softbank.

3G in China stuurt vraag naar ZTE-handsets

ZTE maakte gebruik van de ontluikende 3G-markt in China om een uitgebreide serie van terminalproducten te leveren aan de drie grootste telecomoperatoren in China. ZTE heeft in de eerste helft van 2010 11 miljoen handsets verkocht in China, wat goed is voor een stevige toename van 75% tegenover vorig jaar.

ZTE leverde een uitgebreide serie van terminalproducten van China Multimedia Mobile Broadcasting (CMMB) ter ondersteuning van de interactieve diensten voor mobiele televisie van China Mobile. Het vlaggenschip van ZTE, de U230-handset, was ook een topverkoper voor China Mobile. Op het gebied van WCDMA- en EVDO-handsets vormden de 3G-handsets van ZTE (ongeveer RMB1000; bij benadering 147 USD) een belangrijke factor in de snelle doorbraak van 3G-gebruik in China.

Bovendien vergrootte ZTE haar inspanningen in O&O om de high-end-consumentenmarkt te bereiken. ZTE beschikt over het grootste aantal octrooien voor 3G-terminalproducten in China en zal een volledige reeks Android-smartphones lanceren voor de drie belangrijkste mobiele telefoonnormen.

Uitblinker op smartphone-markt

Volgens het meest recente verslag van IDC werden er in de eerste helft van 2010 wereldwijd in totaal 118 miljoen smartphones verkocht, wat een toename betekent van 54% in vergelijking met 76,8 miljoen stuks in de eerste helft van 2009. Deze snelle toename in marktvraag is een sterke drijfveer voor de groeiende populariteit van smartphones van ZTE.

In de eerste helft van 2010 lanceerde ZTE bijna 10 types Android-handsets, waaronder de modellen Racer, Link en X850 die werden gebruikt door H3G in het Verenigd Koninkrijk, Bouygues Telecom in Frankrijk, VIVO in Brazilië en andere markten. In China was de ZTE X850-handset een van de belangrijkste mobiele telefoons van Android die door China Unicom werd aangeboden.

Als partner van Microsoft werkt ZTE intensief aan de ontwikkeling van Windows Phone 7.0-producten na de wereldwijde lancering van de WM6.5-handsets vorig jaar in oktober in Portugal en andere landen.

Wat engineering en design betreft, ondersteunen de handsets van ZTE verschillende gangbare besturingssystemen voor smartphones, gaande van Linux tot Windows, van Android tot OMS en van BMP tot Meego. Het bedrijf biedt uitgebreide diensten voor klantenaanpassing van de handsets voor operatoren wereldwijd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Jowie Law / Andres Vejarano
+852 2837 4747 / 2837 4735

jowie.law@edelman.com / andres.vejarano@edelman.com

Ticker_symbol SEHK:0763
Ticker_symbol SHZ:000063