Ingezonden persbericht

Designer Ruud van Oosterhout vervaardigt heldere Crystal-lijn 'Widows' voor Royal Leerdam Crystal

Ruud van Oosterhout Design ontwerpt elegante 'Widows'; Crystals met Copier in gedachten

Amsterdam, 2 september - RVODesign ontwerper Ruud van Oosterhout heeft zich in 2010 ook toegelegd op het ontwerp van kristallen objecten. Zijn Crystal-serie 'Widows' die in Leerdam vervaardigd is, bestaat uit een trotse collectie van serene en ingetogen scherpte. 'Widows' is een serie klassieke vormen met zowel historisch perspectief als een actuele gracieuze afstandelijkheid.

In zijn research stuitte hij op een foto van een tentoonstelling ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van A.D. Copier uit 1964. De eenvoud van de afgebeelde objecten waren fascinerend en inspirerend. Door de proportie, de manier van presenteren en de ongelooflijk heldere kracht van deze objecten besloot Van Oosterhout om de 'klassieke' vormen van Copier als uitgangspunt te nemen.

Ontwerper Ruud van Oosterhout heeft in zijn designs voor meubels, totaalinterieurs, keukens, livings maar ook voor aardewerk en glazen objecten een uitgesproken sobere, minimale stijl. Om de essentie van materie te begrijpen ontdoet Ruud zijn ontwerpen van alle franje. Hij gaat bij elk ontwerp op zoek naar vorm, kleur, proportie en komt zo tot vormen die van zichzelf krachtig zijn en blijven.

"Bij het maken van 'Widows' wilde ik de relatie met het materiaal en de meester-glasblazer zo optimaal mogelijk hebben" zegt Ruud van Oosterhout. "De hechte werkrelatie tussen meester-glasblazer en ontwerper is essentieel in het ontwerpproces en voor het ontwerp. Zo is kleur bijna verdwenen. Ik wilde de optimale helderheid van de Crystal-serie laten zien. Bovendien zou kleur de aandacht van de vorm afleiden. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een wit-tint die als een nevel boven het land hangt. Een zweem die zich prachtig vermengt en verspreidt in het materiaal."

Sinds 2007 werkt Ruud van Oosterhout samen met Royal Leerdam Crystal aan een serie ontwerpen van exclusieve kristallen objecten onder de naam 'Silence'. Vanaf nu kent deze serie een vervolg met de Crystal-serie 'Widows' die verkrijgbaar is bij Royal Leerdam Crystal en bij www.rvodesign.com.

De 'Widows' worden getoond in:
Parijs, Maison & Objet NOW! design à vivre, Paris 3-7 September, stand F111 - G112 Hall 7

Leerdam, Crystal masterpieces by Royal Leerdam Crystal tijdens de Leerdamse glasdagen en internationale glaskunstbeurs, vrijdag 10 tot en met zondag 12 september 2010, locatie Royal Leerdam Crystal Lingedijk 8 Leerdam.

Amsterdam, ruud van oosterhout design & bruut opening van de nieuwe winkel 21 september, Roelof Hartstraat 7 1071 ve Amsterdam

Over Ruud van Oosterhout:
Ruud (1968) houdt niet van overdaad. Wel van elegantie, subtiliteit en kwalitatief goed materiaalgebruik. Van Oosterhout studeerde in 1993 af aan de kunstacademie Arnhem (ARTEZ) en richtte in 1995 RVO Design op met interieurontwerp, brand strategy, styling en product design als specialisaties.
Van Oosterhout onderwijst daarnaast aan de Design Academy Eindhoven op de ontwerpafdeling van Man & Leisure.

Samen met producent Nieuwkoop International vervaardigde Ruud in 2002 zijn eerste eigen meubelcollectie. In 2004 presenteerden zij een volwaardige meubelcollectie in massief hout onder de naam 'bruut'. Hierbij ligt de nadruk op eerlijke producten met een autonoom karakter door gebruik te maken van hoogwaardige materialen, speciale bewerkingen en ambachtelijk vakmanschap. Inmiddels is de collectie uitgebreid met een serie zitmeubelen, sofa's en een keuken onder de naam 'bruut.kitchen'.
RVO Design doet uiteenlopende interieurprojecten, residentiÎle projecten zoals country houses, bungalows en lofts en commerciÎle projecten zoals het ontwerpen van winkels, kantoren, art galleries, kappers, hotels, beauty salons. Ook geeft RVO Design advies over branding. RVO Design werkt o.a. exclusief voor Rob Peetoom en is verantwoordelijk voor alle winkelconcepten en designs.
Bekijk voor meer informatie http://www.bruutdesign.com/ en http://www.rvodesign.com/

In progress:
Tableware by RVO; Nieuwe collectie eigen servies waaronder serie keramiek, borden en schalen
Opening winkel Ruud van Oosterhout design' Roelof Hartstraat 7 Amsterdam September/Oktober 2010
Bruut kitchen: nieuw serie maatwerk keukens presentatie November 2010
hair & beauty spa/resort Bali oplevering begin 2011
Schoenenwinkel Tilburg opening 2010/2011
Woonhuis project de Meerlanden Amstelveen oplevering 2011/2012