Gemeente Den Haag

De Affiche Galerij tijdens de Museumnacht van 4 september 2010


* Laatste wijziging: 17 augustus 2010

Kom zaterdagavond 4 september naar De Affiche Galerij in de tramtunnel en neem het recht van spreken! Tijdens deze museumnacht is De Affiche Galerij dé broedplaats voor nog onontdekt talent.

Ontroert Den Haag je, brengt de stad je tot wanhoop of barst je soms bijna in snikken uit bij alle veranderingen? Kom je mening uiten in De Affiche Galerij en afficheer het thema "Haagse Waterlanders!".

De Affiche Galerij hoort bij het Haags Gemeentearchief. De workshop wordt tijdens de Haagse Museumnacht, op zaterdag 4 september tussen 20.00 en 02.00 uur doorlopend gegeven in de werkruimte van De Affiche Galerij op station Spui in de tramtunnel.

De openbare ruimte wordt al honderden jaren gebruikt om ons op de hoogte te brengen van alles wat er gebeurt in de stad. Wild geplakt, op driehoeksborden, of meer dan levensgroot in abri's, affiches maken deel uit van ieders belevingswereld en ze zijn zo vertrouwd, dat we ze pas bewust opmerken als er iets op staat dat ons interesseert, schokt of ergert. Al deze reclame wordt bedacht door professionals en daar gaan we tijdens de eerste Haagse museumnacht verandering in brengen.

Al 40 stadgenoten zijn je voorgegaan. Op het thema "Haagse Waterlanders" hebben zij een affiche ingestuurd dat terug te vinden is in De Affiche Galerij. Een tentoonstelling door en voor het publiek. We hebben nog een aantal frames vrijgehouden voor de bezoekers van de museumnacht. Kom bij ons je eigen affiche maken. Deskundige begeleiding is aanwezig in de persoon van grafisch vormgever Dennis Koot. Wij leveren de kaders en het materiaal, jij laat er je eigen creativiteit op los. Het resultaat wordt, als je dat wilt, opgenomen in de tentoonstelling "Haagse Waterlanders". Mix 'n match it, don't miss it!

Kijk voor de overige deelnemers en programma's op www.museumnachtdenhaag.nl