Ingezonden persbericht

Museumnacht in het Gemeentemuseum en GEM

Zaterdag 4 september 2010

Dansen op de muziek van de Easy Aloha's, culinair verrast worden door de Eet-O-Theek (vorige week nog op Lowlands!) of bijkomen op een Fatboy in een ware openluchtbioscoop in de tuin van het museum. Het kan allemaal in en rond het Gemeentemuseum tijdens de museumnacht. Vanaf 19.30 uur gaan de deuren open en kan iedereen genieten van ludieke lezingen, dansoptredens of een intiem concert door zanger Waylon onder de Victory Boogie Woogie waarvoor je kaarten kunt winnen. Meer informatie over deze speciale 'Waylon actie' en over het hele programma lees je op www.museumnachtdenhaag.nl.

De aftrap van de museumnacht 2010 bij het Gemeentemuseum begint al meteen goed! De bezoekers worden vanaf 19.30 uur getrakteerd op een unieke beleving terwijl zij het museum binnengaan. Speciaal voor deze avond ontwierp modeontwerper Sara Vrugt voor de entree, die door de architectuur al een beleving in de tijd is, de installatie Look at you 03 van kijkdozen met daarin performers. De bezoeker wordt hierdoor bewust van de spanning in de ruimte. Waar men eerst een ander ongegeneerd kon bekijken, kijkt er nu iemand terug!

Maar eenmaal binnen is er ook van alles te beleven bij het Gemeentemuseum. Er zijn bijvoorbeeld diverse lezingen. Zo geeft Gerard Janssen de lezing Gaten en andere dingen die er niet zijn. En gaat de directeur van het Gemeentemuseum Benno Tempel in zijn lezing Twenty minutes of art, ten minutes for questions in sneltreinvaart door alle topstukken uit de collectie. Aansluitend wordt de rust verstoord door het Guerilla Dance Team. Zij komen de boel op stelten zetten met boomblasters en haarscherpe dance moves.

Om even af te koelen kunnen de bezoekers terecht in de tuin van het Gemeentemuseum. Met op de achtergrond de vintage tunes van Radio Barkas kan de museumnachtbezoeker genieten van vele live performances. Het nieuwste en jongste operagezelschap van Nederland Fast Opera Productions brengt actuele, hedendaagse opera op onmogelijke plekken. Na 23.00 uur treden in het GEM The Hope Dealers op, bekend van TMF-vj Damien Hope, waarna er tot 2.00 uur gedanst kan worden op de swingende tunes van de Easy Aloha's.

Kaarten voor de museumnacht zijn te verkrijgen in de voorverkoop (¤ 10) bij deelnemende instellingen of op de avond zelf aan de deur (¤¬ 12,50). Het passepartout geeft toegang tot alle deelnemende instellingen. Bovendien kun je die avond dan gratis met het openbaar vervoer reizen. Tram 17 en bus 24 stoppen voor de deur!