Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

VALTIFEST 2010: LINE-UP BEKEND!

GROTE NAMEN NAAST VEEL NIEUW TALENT: JUNKIE XL, AEROPLANE, WHITEY, DJ RUSH, PILOOSKI & TOM TRAGO, MIX HELL DJ'S, RYE RYE & VEEL, VEEL MEER

De line-up van Valtifest is rond! Ook dit jaar staan topartiesten zij aan zij met een hele rits nieuwe ontdekkingen. Twee jaar geleden bracht Valtifest als eerste in Nederland Lady Gaga en vorig jaar werd Major Lazer gelanceerd. Nu is er ruim baan voor de sterren van 2011. Enkele hoogtepunten uit het programma zijn: de wereldpremière van Junkie XL's nieuwe project Cosmic Rave, de nieuwe Baltimore sensatie Rye Rye, de comeback van alleskunner Whitey en een afsluitende show van de apostelen van de disco: Aeroplane. Valtifest vindt plaats op zaterdag 4 september op het NDSM terrein in Amsterdam Noord en viert dit jaar de vrijheid en tolerantie met het thema 'It's a Religion!'. Kaartverkoop is gestart via de geheel vernieuwde website www.valtifest.nl, waar ook alle informatie te vinden is over de artiesten en tenten.

Verdeeld over zes verschillende areas trekt een bonte circusstoet van een slordige 60 artiesten langs. En dan hebben we het nog niet eens over alle randprogrammering, side-acts en andere gekkigheid. Op de oude scheepswerf van het NDSM terrein staat het RAUW Main Stage. Zoals dat op een festival hoort wisselen de acts elkaar hier in hoog tempo af. Achter de draaitafels uiteraard Mr. Valtifest zelf, Joost van Bellen, die met een bonte parade zorgt voor de grand opening. De percussieve electro van de Braziliaanse Mix Hell DJ's, met Iggor Cavalera (Sepultura) worden afgewisseld met de zonnige beats van Tommie Sunshine. Nieuwe live-acts en DJ's als L-vis 1990, Ou Est Le Swimming Pool en de nieuwe Baltimore sensatie Rye Rye staan naast bekende artiesten als Whitey, die onlangs tekende voor één van de beste albums van het jaar.

In de Cosmic Heaven discotent vindt Junkie XL zichzelf opnieuw uit met de wereldpremière van zijn groteske discoproject Cosmic Rave. De jonge honden van Villa staan tegenover gearriveerde namen als Pilooski, en Treasure Fingers en een extra lange show van Aeroplane - de meest naarstig verwachte artiest van 2010 - maakt het feest compleet. De Original Warehouse Acid Tent (O.W.A.T.) maakt zijn naam waar met een Chicago house set van DJ Rush en de terugkeer van Graeme Park, eminent grise van de house, bekend als DJ in de beruchte Hacienda club in Manchester. In de Oi! Dubstep tent staat een line-up vol nieuw subwoofertalent. Meest opvallende verschijning is wellicht de Nederlandse hiphopgroep Zwart Licht, die eerder bewees zich prima op een dubstepfeest thuis te voelen. Verder het nieuwe Londonse duo 16Bit, aanstormende producer Trolley Snatcha en een lijst Nederlandse top-acts waaronder de talentvolle beatmaker SirOJ.

Voor het broodnodige beukwerk is er dit jaar een speciale tent ingericht: Beukplein 666. De stoffelijke verschijningsvorm van dit concept is Aux Raus Deluxe, die de knotsgekke show van vorig jaar nog eens overdoen, maar dan in het kwadraat. Verder de Finse geweldenaar Huoratron met zijn meedogenloze electro, en snoeiharde, van de pot gerukte electrotechno van Motor en daarnaast ook hiphoppers Önder en Hef. Tenslotte is er Chez Tienie, de rustplaats aller goddelozen, waar gastvrouw Teenage Grannie een heilige freakshow presenteert met o.a. Pastoor Zoontjes, Burka Vol en Kaftan Vol, Harry Krishna en Blessismore.

Meer programma volgt binnenkort. Voor een overzicht van het programma en kaartverkoop: zie www.valtifest.nl


- EINDE BERICHT-