Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

VALTIFEST 2010: AANVULLINGEN PROGRAMMA

MODEPROGRAMMA, SIDE-ACTS EN LAATSTE TOEVOEGINGEN MUZIEKPROGRAMMA

Amsterdam, 14 juli 2010

Nadat eerder al het grootste deel van het muziekprogramma werd aangekondigd, is het programma van de derde editie van Valtifest nu helemaal rond. De bonte parade van dj's en live-artiesten vormt het muzikale hart van het festival, maar Valtifest zou Valtifest niet zijn als er niet minstens net zoveel aandacht wordt besteed aan performances, side-acts en andere gekkigheid. Het modeprogramma bestaat dit jaar uit een Kruistocht in Spijkerbroek op z'n Valtifests. Naast de zes eerder aangekondigde areas wordt nu het heilige getal 7 bereikt met de toevoeging van de laatste area: Live At The Apollo. Valtifest vindt zaterdag 4 september plaats op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord. Kaartverkoop is gestart via www.valtifest.nl

Het thema 'It's A Religion' biedt onuitputtelijk veel inspiratie voor het programma van Valtifest. Naast de 75 dj's en live-artiesten in de verschillende areas vinden, verspreid over het terrein, nog eens meer dan 25 programmaonderdelen plaats. We zullen een puntje van de gezichtssluier oplichten zonder de doos van Pandora te openen.

Het modeprogramma wordt dit jaar samengevoegd in één spectaculair programmaonderdeel: Kruistocht in Spijkerbroek op z'n Valtifests! Onder leiding van your cup of T maakt een aantal bekende en minder bekende ontwerpers speciaal voor Valtifest een creatie uit denimstof. Historie meets Haute Couture in deze vredelievende optocht. Elders op het terrein vindt men ook de studio van kunstenaar/modevormgever Bas Kosters.

Verwacht verder onder andere: een cursus Balloonswallowing, de poppenparade van Erik Alkema, Knapenkoor de Loosdrechtse Plassertjes, Draaiorgel Pijpen Met Natte Tas, Carnival Of Hellucinations en het project HOLY IN A FLASH: Pope Pjotr Polaroidu's ICON EXPRESS¹¹¹, waarin muzikant/schilder Richard Cameron zich ontpopt tot een orthodoxe monnik die met polaroids, als moderne variant van iconen, zal proberen de zieltjes van de feestende massa te winnen. Live painting wordt verzorgd door VaGE gASTEN en natuurlijk ook aanwezig zijn Sint & Piet. Voor de hele lijst projecten, artiesten en andere idioterie, zie www.valtifest.nl.

De zevende hemel van Valtifest is de nieuwe area Live At The Apollo. Onder aanvoering van de god van de oorlog strijdt hier muzikaal talent om het eeuwige leven in de grote finale van de Ray-Ban Music Battle. Hier omheen wordt een groot feest gebouwd door onder andere Mr. Wix, Teddy Langenbach, Robot Rock, Beesmunt Soundsystem en Lustige Lola & Weltschmerz.

Ook op Beukplein 666 is er sprake van een titanenstrijd, want daar vindt de Red Bull Master of Ceremony plaats: MC's Melodee en VIN-E nemen het tegen elkaar op en het volk beslist wie de beste is. Dit spektakel wordt muzikaal in goede banen geleid door de Utrechtse Boemklatsch posse.

Op het RAUW main stage verzorgt housepaus Joost van Bellen de grote opening van het festival, het urbi et orbi van Valtifest. Dit is traditioneel een groot spektakel; speciale gasten zijn dit jaar De Jeugd Van Tegenwoordig, die een one-song-show zullen neerzetten: uniek, eenmalig en je had erbij moeten zijn. 's Avonds laat wordt het main stage afgesloten door het Britse duo Jack Beats, die met hun ultradansbare set het terrein schoon zullen blazen! En bij elke religie horen natuurlijk ook afvalligen: in de Oi! dubsteptent wordt 16 Bit vervangen door Jakes.

VALTIFEST: IT'S A RELIGION!
zaterdag 4 september, NDSM-terrein Amsterdam

Kaartverkoop gestart via www.valtifest.nl en bij alle filialen van Free Record Shop. Informatie over alle artiesten, en areas is te vinden op www.valtifest.nl


- EINDE BERICHT-