Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Piratendiploma halen op Bataviawerf Kinderpiratenfeest Zaterdag 4 september

Lelystad - Enter het schip en hijs de zeilen! Zaterdag 4 september is het weer Kinderpiratenfeest op de Bataviawerf en het 'piratenschip' Batavia. Een bijzondere feestdag vol avontuur, waarop kinderen het leven van echte piraten van dichtbij kunnen meebeleven en de kans hebben zelf hun 'piratendiploma' te halen.

Bij entree ontvang je een speurtocht met vragen en opdrachten. Voor kinderen die verkleed als piraat de werf bezoeken is er bovendien een leuke verrassing. Ook zijn er allerlei activiteiten zoals schminken, kaapstander draaien op de Batavia, jaarringen tellen en je eigen springtouw knopen. Je kan met een echte piraat op de foto en al je vragen aan hem stellen. Het is mogelijk een rondje mee te varen op de Flevo Aak en er zijn gratis rondleidingen met gids over de werf, op de Batavia en op het vlaggenschip De 7 Provinciën van zeeheld Michiel de Ruyter in aanbouw. Bij goed weer laten de kanonniers van de Bataviawerf geheel in stijl de scheepskanonnen bulderen.

Meezingen en 'wind maken'
Wanneer piraten vroeger in de aanval gingen, maakte hun orkest aan boord een zo beangstigend mogelijk kabaal. Ondertussen moesten de piraten 'wind maken'. Ze sprongen hiervoor in het rond, maakten dreigende gebaren en schreeuwden kreten om hun tegenstander bang te maken. Nu maakt het Abel Tasman 'piratenkoor' uit Selbaldeburen er een feestje van. Kinderen kunnen vrolijk meezingen en laten horen dat ze goede piraten zijn.

Kijk voor het complete programma en openingstijden op: www.bataviawerf.nl.

Bataviawerf
Oostvaardersdijk 01-09 (navigatie: Bataviaplein)
8242 PA Lelystad