Gemeente Baarn

Welkom op de open dag van de gemeente!
Open dag gemeente

Op zaterdag 4 september 2010 vindt de Gemeentedag, de open dag van de gemeente Baarn, plaats. Het is een feestelijke dag voor de inwoners en ondernemers van Baarn. Alle afdelingen en buitenlocaties van de gemeente zijn aanwezig en verzorgen een levendig programma. De Gemeentedag valt samen met het Cultureel Festival. Het Cultureel Festival en de gemeente Baarn nodigen je van harte uit!

Programma
Van 11.00 tot 17.00 uur bieden wij een doorlopend programma aan met tal van activiteiten. Het wordt een gezellige dag, dus mis het niet!

Vanaf 11:00 uur:
Op het bordes van het gemeentehuis aan de kant van de Laanstraat opening door waarnemend burgemeester Vries. De winnaar van de fotowedstrijd âDit is Vorstelijk Baarnâ wordt bekend gemaakt. Aansluitend vinden er op het podium in de publiekshal gedurende de hele dag optredens plaats met klassieke muziek. Het programma wordt verzorgd door het Cultureel Festival. De sfeer is ongedwongen. Je kunt vrij in en uitlopen.

Bij de afdeling Burgerzaken kan je informatie krijgen over de geschiedenis van het Bevolkingsregister. Bezoekers kunnen een speciale uitdraai uit het bevolkingsregister van henzelf laten maken.

Op de parkeerplaats Oranjepark organiseert de afdeling Beheer tal van activiteiten. Kinderen kunnen straatwerk leggen en stoepkrijten. Ook staan er gemeentewagens opgesteld, waaronder een borstelwagen, een rioolreiniger, een hondenpoepzuiger en een hoogwerker. Chauffeurs geven uitleg over de functie van de wagens.

In het kader van de Week van de Mobiliteit heeft de afdeling Milieu een verkeerssimulator geregeld. Bezoekers kunnen achter het stuur plaatsnemen om zelf de milieuvriendelijker rijstijl van âHet Nieuwe Rijdenâ te ervaren.

Op de Stationsweg pakt de brandweer groots uit. Er worden interactieve demonstraties gegeven van de brandweertaken: brandbestrijding, hulpverlening, en de aanpak van ongevallen met gevaarlijke stoffen. Belangstellenden kunnen, onder toezicht, werken met redgereedschap of een brandblusser hanteren.

Rondom het gemeentehuis staan diverse kramen waar medewerkers van de gemeente belangrijke en interessante informatie geven over onder meer Wijk en buurtgericht werken; de nieuwe Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo); Belastingen; Mantelzorg; het Centrum voor Jeugd en Gezin en omgaan met laaggeletterdheid. Bij de metershoge Plastic Hero is informatie over het scheiden van plastic afval verkrijgbaar.

Op de Stationsweg voor het atelier âLangs Janâ staat een Afval-Roadshow. Deze show maakt kinderen enthousiast voor het recyclen van afval.

Ingang oudbouw gemeentehuis Om 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur zijn er in de trouwzaal lezingen over het nieuwe beschermde dorpsgezicht âHet Rode Dorpâ en over de rijke geschiedenis van Kasteel Drakensteyn te Lage Vuursche.

In de Trouwzaal zijn trouwambtenaren in toga aanwezig om bezoekers informatie te geven over trouwen in Baarn.

In de kantine is een fototentoonstelling ingericht, onder de titel âDit is Vorstelijk Baarnâ, met mooie fotoâs die inwoners zelf gemaakt hebben van hun lievelingsplekken in onze gemeente. Een aantal van deze kiekjes zijn tijdens de gemeentedag bij de informatiekramen en op verschillende afdelingen ook verkrijgbaar als gratis ansichtkaarten. Verzamel de hele collectie!

Voor kinderen is er een speciale puzzelroute langs verschillende activiteiten, zoals de jeugdbrandweer, âschatgravenâ en âprint een luchtfoto van je huisâ. Deze puzzelroute voor kinderen is verkrijgbaar bij de publieksbalie en bij de kraam van Wijk- en Buurtgericht Werken voor de ingang Stationsweg.

De Stichting Gehandicapten Belangen Baarn organiseert in de Oranjestraat vanuit Bus 2000 tal van activiteiten voor gehandicapten.

Gedurende de gehele dag zijn wethouders en ambtenaren aanwezig in en rond het gemeentehuis om inwoners te spreken, informatie te geven en vragen te beantwoorden.

Van 11.00 tot 13.00 uur:
Wegens succes in de afgelopen jaren ook deze keer âKopje koffie met de burgemeesterâ. Iedereen kan informeel bijpraten met de waarnemend burgemeester Vries onder het genot van een kopje koffie of thee.

Meer informatie
Het exacte en complete programma met plattegrond van de Gemeentedag vindt u hier en op de website van het Cultureel Festival: www.cultureelfestival.nl. U kunt, tijdens openingsuren, ook de gratis brochure afhalen op het gemeentehuis.
Â

Zie ook
Open dag gemeente Baarn Kom het liefst met de fiets naar de open dag van de gemeente Oranjepark/Stationsweg & parkeerterrein Nijverheidsstraat - parkeerverbod en wegsleepregeling 4 september