Gemeente Tilburg

Nummer
2010279BW
Datum

1 september 2010

Internationals Tim Bakker & André Kuipers verzorgen clinics bij Tilburgse korfbalverenigingen

Zaterdag 4 september bij KV Tilburg, OJC '98 en DKV Zigo

Zaterdag 4 september verzorgen korfbalinternationals Tim Bakker en André Kuipers clinics bij de Tilburgse korfbalverenigingen KV Tilburg, OJC '98 DKV Zigo. De clinics worden gegeven in het kader van het aankomende EK Korfbal in Tilburg. In het weekend van 22 t/m 24 oktober spelen de landenteams van België, Polen, Schotland en Catalonië zes groepswedstrijden in sportcomplex T-Kwadraat. Tim Bakker is ambassadeur voor speelstad Tilburg.
Clinics
Bakker en Kuipers bezoeken de drie Tilburgse korfbalverenigingen, omdat zij nauw samenwerken met de gemeente Tilburg bij de organisatie van het EK Korfbal in Tilburg. De korfballessen zijn zowel voor de junioren als de senioren. Bij KV Tilburg zijn de clinics zaterdag 4 september onderdeel van de jaarlijkse open dag. Ook OJC'98 en DKV Zigo maken er een feestelijke dag van. Alle drie de verenigingen bieden geïnteresseerden gratis kennismakingslessen aan tot aan het EK.
Oefenwedstrijden in T-Kwadraat
Ter voorbereiding op het EK Korfbal staan er in september en oktober in T-Kwadraat drie oefenwedstrijden op het programma. Woensdag 22 september speelt Tim Bakker zelf met het Nederlands team in T-Kwadraat een oefenwedstrijd tegen een selectie uit regio Tilburg. Zaterdag 16 en zondag 17 oktober is T-Kwadraat het decor van twee oefenwedstrijden van België tegen respectievelijk Fortuna uit Delft en de selectie regio Tilburg. Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.