Gemeente Spijkenisse


Special Olympics in de startblokken

03 september 2010

Poster Special Olympics Regionale Spelen 2010

Na bijna een jaar voorbereiden staan de Special Olympics Regionale Spelen op het punt van losbarsten. Zaterdag 04 september 2010 is het zover.

Om 09.30 uur zal bij atletiekvereniging Spark in Spijkenisse de officiële opening starten met veel spektakel. Er is een defilé van de deelnemers en de Special Olympics vlam wordt binnengebracht door stichting Torch Run. Als speaker zal Peter Houtman de ceremonie in goede banen leiden.

Na toespraken van de voorzitter van Special Olympics Nederland, Fon Koemans, en burgemeester Mirjam Salet, worden de vlaggen gehesen en wordt de vlam ontstoken. Ook wordt de Special Olympics eed uitgesproken: "Ik hoop dat ik win. Maar als ik niet win, dan heb ik in ieder geval mijn best gedaan." Districtschef van de Eilanden van de politie Rotterdam Rijnmond zal samen met een atleet van het jubilerende G-team van atletiekvereniging Spark de vlam ontsteken namens Torch Run.

Torch Run
Torch Run zet zich al jaren in voor Special Olympics wereldwijd. Het zijn politiemensen die het Special Olympics vuur (Flame of Hope) met groots vertoon binnen brengen op het evenement. Zo rijdt er niet alleen een motoragent mee, maar ook agenten op de fiets en een ME-bus. Torch Run vraagt op deze manier om aandacht voor sporters met een verstandelijke handicap en hun bijzondere kampioenen. Een loop van 10 kilometer door Spijkenisse die start op het politiebureau aan de Ruwaard van Puttenweg.

Ruim 500 deelnemers
Burgemeester Salet zal na de eed en het aansteken van de vlam het evenement voor geopend verklaren en dan kunnen 510 sporters starten met atletiek, handbal, korfbal, roeien, tennis, voetbal of zwemmen. Het is bijzonder dat roeien deel uitmaakt van een regionaal evenement van Special Olympics. In 2009 was er al een nationaal evenement voor roeiers, maar het is de eerste keer dat deze sport deel uitmaakt van een regionaal evenement. Dit onderdeel zal plaatsvinden in Zwartewaal omdat het gezien de locatie beter was om gebruik te maken van de bestaande infrastructuur.

"Het is hard werken geweest in de aanloop naar dit evenement", zo vertelt Rezi Moeling van Tandem Support, die onder auspiciën van Special Olympics Nederland deze Regionale Spelen organiseert. "Natuurlijk lopen de zaken weleens anders dan we gehoopt hadden, maar verder verliep de organisatie goed en dat is mede te danken aan de vrijwilligers van de projectwerkgroep en de zeven sportverenigingen in en rondom Spijkenisse. Bij elkaar hebben we deze dag ongeveer 320 vrijwilligers en daar ben ik enorm blij mee."

De Regionale Spelen in Spijkenisse worden niet alleen mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers en sportverenigingen, maar ook door de sponsoren van Special Olympics Nederland: AEGON, Fonds Gehandicaptensport, Rabobank en Sponsor Bingo Loterij. Daarnaast zijn ook de gemeente Spijkenisse, Total Nederland, Unilever, de MEE Plus Groep, DSM en Niemantsverdriet verantwoordelijk voor het tot stand brengen van de Special Olympics Regionale Spelen in Spijkenisse.

Na het sportprogramma volgt de officiële sluitingsceremonie weer op het terrein van atletiekvereniging Spark, waarna er rond 17.15 uur nog een spetterend verrassingsoptreden volgt, maar dat houdt de projectwerkgroep nog even geheim.

Externe links


* Special Olympics Nederland [Let op! De website www.specialolympics.nl opent in een nieuw venster.]
* Special Olympics Regionale Spelen Spijkenise [Let op! De website www.tandemsupport.nl opent in een nieuw venster.]

Interne links


* Special Olympics terug in Spijkenisse
* Verkeersmaatregelen Special Olympics