Watersportverbond - KNWV

Van Rijsselberge keldert in klassement op WK RS:X

vrijdag 3 september 2010

Protest tegen wedstrijdcomité ingediend.

Windsurfer Dorian van Rijsselberge scoorde een 38ste plaats tijdens de ingekorte race 9 van het wereldkampioenschap RS:X. Als gevolg van dat resultaat kelderde de Texelaar van een eerste naar een negende plaats in het klassement en is daarmee kansloos voor een podiumplaats.

De wedstrijd werd gestart in zeer weinig wind en werd afgebroken na slechts een ronde surfen omdat de wind in richting en kracht te onstabiel was. Normaal gesproken staan twee rondes op het programma maar in dit geval besloot het wedstrijdcomité de wedstrijd in te korten in plaats van af te gelasten.

Vervolgens is er in Kerteminden Denemarken nog gewacht tot 18.00 uur om nog een wedstrijd te starten maar de wind liet dat niet toe. Van Rijsselberge heeft samen met twee andere deelnemers protest aangetekend bij de internationale jury tegen het wedstrijdcomité. Dit drietal heeft acht getuigen bereid gevonden de zaak te onderbouwen.

Coach Aaron McIntosh licht toe. âWe zitten tussen wal en schip. Het ziet er niet goed uit. De kans dat zo een protest gehonoreerd wordt is klein maar het protest is zeker te rechtvaardigen. 12 van de top 20 surfers zijn door deze race benadeeld. We moeten dit protest indienen. Nee heb je, ja kan je krijgen. Sommige mensen van de jury hebben al aangeven dat dit een onzin race was. Dus we vragen om de wedstrijd ongeldig te verklaren.â

Uitslag van de jury wordt vrijdagavond om een uur of negen verwacht