Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 04-09-2010

Politie pakt Bredanaren op na melding schietpartij

BREDA - De politie heeft vanmorgen in de Willem van Heesstraat twee mannen van 18 en 19 jaar, beiden afkomstig uit Breda aangehouden voor het overtreden van de Wapenwet.

Rond 04.45 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding dat er geschoten zou worden in de omgeving van de Willem van Heesstraat. Agenten troffen daar twee mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Beide mannen liepen over het trottoir. De politie heeft vervolgens het vuurwapen gepakt waarna het duo volgens protocol aangehouden is. Beide mannen hadden geen vuurwapen op zak. In de directe omgeving van het tweetal trof de politie in een vuilcontainer een vuurwapen aan. Dit wapen is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Personenauto's doelwit van brandstichting, politie zoekt getuigen

BREDA - Gistermiddag werd in korte tijd brand gesticht in twee personenauto's. Beide voertuigen stonden op korte afstand van elkaar geparkeerd. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 14.15 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een autobrand op het bovendek van de IKEA. Een kwartier later opnieuw een melding van een autobrand bij de
woonboulevard aan de achterzijde van de BCC-winkel. Nadat de beide branden geblust waren wees het ingestelde onderzoek uit dat er sprake is van brandstichting. Op het tijdstip van de melding waren er veel mensen op beide locaties op de been. De politie hoopt dat getuigen die mogelijk iets verdachts gezien hebben zich melden via het algemene nummer 0900-8844

Automobilist ramt in beschonken toestand drie personenauto's

BREDA - De politie heeft vanmorgen op de Cannaertserf een 25-jarige automobilist uit Breda aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten kregen even na 01.30 uur de melding van een verkeersongeval waarbij vier auto's betrokken waren. Ter plaatse troffen ze de 25-jarige aan. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De man vertelde dat hij als bestuurder reed in een personenauto over het Cannaertserf in de richting van het Achtererf. In de bocht verloor hij de controle over zijn voertuig waarna hij tegen drie geparkeerde auto's botste. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 600 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Onderzoek straatroof leidt tot twee arrestaties

BREDA - De politie heeft gisteravond twee mannen van 18 en 20 jaar, afkomstig uit Ossendrecht en Breda aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij een straatroof die gisteravond rond 20.15 uur plaats vond op de Oude Terheijdenseweg. Beiden zijn in het belang van het onderzoek ingesloten.

Gisteravond rond 20.15 uur meldde een 17-jarige Tilburger dat hij op de Oude Terheijdenseweg beroofd was van zijn geld. De politie ging in gesprek met het slachtoffer en nam een aangifte op. Het slachtoffer verklaarde dat twee onbekenden hem bij een eetgelegenheid met geweld geld afhandig hadden gemaakt. Het tweetal had hem geslagen waarna zijn geld uit zijn handen gegrist werd. Na de daad waren beiden vertrokken. Agenten stelden na het opnemen van de aangifte een onderzoek in wat leidde naar de twee verdachten.

Politie zoekt getuigen na poging brandstichting

ETTEN-LEUR - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een poging tot brandstichting in een voormalig schoolgebouw aan het Orgelhof. Deze poging vond kort na middernacht plaats. De politie is op zoek naar getuigen.

Even na 00.30 uur ontving de politie een brandmelding afkomstig uit een voormalig schoolgebouw aan het Orgelhof. Daar zagen agenten dat meerdere ruiten van het gebouw vernield waren. In het pand trof de politie goederen aan, bestemd om brand te stichten. Naast een onderzoek in het pand stelt de politie vandaag een buurtonderzoek in. Zij verzoekt getuigen die mogelijk iets verdachts gezien of gehoord hebben, bij of rondom het gebouw dit te melden via het algemene nummer 0900-8844.

Gemoedelijke sfeer in het uitgaansgebied van Breda

BREDA - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda spreken van een
gemoedelijke sfeer. De politie verrichte in totaal één arrestatie voor belediging.


Laatst gewijzigd 04-09-2010 13:07 | © Regio Midden en West Brabant |