VARA

JAVIER GUZMAN GRILLIG EN KWETSBAAR IN DELIRIUM

Leven is niet iets waar ik goed in ben, maar ik kan er wel leuk over vertellen. Javier Guzman komt in zijn derde voorstelling Delirium griezelig dicht bij zijn eigen leven. Verhalen over verslavingen en zijn eigen koorddans op de richel van het succes. Adembenemend, beklemmend, vol brutale improvisaties en een bulderende lach. Delirium wordt 4 september om 21.25 uur door de VARA op Nederland 1 uitgezonden.

Gecompliceerd voor de buitenwereld, maar vooral uitermate ongrijpbaar voor zichzelf, dat is cabaretier Javier Guzman (1977). Na een studie aan de kleinkunst academie sloot Guzman zich aan bij stand-up gezelschap de Comedy Explosion, waar hij het inmiddels tot artistiek leider heeft geschopt. Na twee theaterprogrammas Bot en Ton Zuur won hij met de veelgeprezen voorstelling Delirium de VSCD-prijs Neerlands Hoop. In 2009/2010 toerde hij met Por Dios door het land.

De kranten over Delirium:

Guzman is een innemende cabaretier met een sterk verhaal.

De Telegraaf

Delirium is een voorstelling vol zelfspot die veel bewondering afdwingt.

Trouw

Scherpe analyses, hartstochtelijk verwoord. Hier staat een cabaretier die de blik zowel naar binnen als naar buiten richt.

Trouw

Met veel beeldend vermogen, alerte reacties op de zaal, een groot talent voor onverwachte wendingen en een abrupt slot omdat aan het tl-licht niet te ontkomen valt laat Javier Guzman opnieuw zien dat hij niet voor niets zo snel carrière maakte.

NRC

Javier Guzman Delirium, zaterdag 4 september om 21.25 uur bij de VARA op Nederland 1.