Deelgemeente Charlois Rotterdam

Tentoonstelling: Openbare diensten in Charlois

Vanaf zaterdag 4 september is in de Oudheidkamer van Stichting Historisch Charlois een nieuwe fototentoonstelling te zien: Openbare diensten in Charlois.

Brigadier Middel aan de telefoon op het politiebureau aan de Charloisse Kerksingel (1936) Stichting Historisch Charlois toont een selectie van (historische) fotos van de diverse gemeentediensten. Het politiebureau aan de Charloisse Kerksingel met brigadier Middel, de brandweer met haar karakteristieke spuithuisjes, politie en brandweer in actie,diverse veerdiensten met het bekende Wagenveer en het zogenoemde strijkijzer, de ROTEB met de vuilverbranding, de RET met trams en bussen, het Maastunnelpersoneel, maar ook gezinsverzorgsters, EHBO, Leger des Heils en publieksvoorzieningen in onze deelgemeente. Kortom: een brede tentoonstelling over dienstverlening en dienstbaarheid.

De tentoonstelling duurt drie maanden. De Oudheidkamer is gevestigd aan de Grondherendijk 84 in Oud Charlois (bereikbaar met bus 73). Openingstijden: zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur, uitgezonderd feestdagen. Tel: 010-4806618.