Watersportverbond - KNWV

ONK F18 catamarans keert terug op Noordzee

donderdag 26 augustus 2010

Het ONK van de Formule 18 klasse zal op 4 en 5 september 2010
plaatsvinden bij de Zeilvereniging Noordwijk. Na enkele jaren
meegestreden te hebben op het IJsselmeer tijdens de Delta Lloyd Dutch Open, keert deze sterkste catamaranklasse weer terug naar de Noordzee.

Ook De Koning komt naar het ONK F18 Op het strand wordt voor
belangstellenden voor animatie gezorgd, wordt er verslag gedaan van de wedstrijden en is er muziek. Vooralsnog worden er maximaal 80 boten toegelaten. Inschrijven kan via het online inschrijfformulier op de website van de organisatie.

Alle toppers
De verwachting is dat alle nationale toppers in deze klasse naar Noordwijk zullen komen. Onder andere Coen de Koning/Thijs Visser (archieffoto) en Mischa Heemskerk/Bastiaan Tentij varen daags voor het ONK nog een demonstratie tijdens de Wereld Havendagen in Rotterdam en komen daarna door naar Noordwijk.

Topbezetting
Ook enkele Australische en Belgische teams worden verwacht waaronder Darren Bundock, tweevoudig winnaar zilveren medaille op de Olympische Spelen en meervoudig wereldkampioen Tornado en F18. Kortom een topbezetting op dit ONK. Hobie Cat en Nacra hebben de komst van hun topteams inmiddels bevestigd.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:

* vr 3 sept. van 19.00 tot 21.00 uur: aanvoer boten en registratie teams

* za 4 sept. van 8.00 tot 10.30 uur: aanvoer boten en registratie teams

* za 4 sept. om 11.00 uur: opening en briefing

* za 4 sept. om 12.00 uur: eerste start van 4 races

* zo 5 sept. om 10.30 uur: eerste start van 3 races

* zo 5 sept. zo spoedig mogelijk prijsuitreiking (ca. 16.00 uur)

Â
De wedstrijden vinden plaats op zee, voor de kust van Noordwijk en zijn vanaf het strand en de boulevard te volgen. De Zeilvereniging Noordwijk bevindt zich nabij afrit 10 van de Koningin Wilhelminaboulevard.

Vaar jij ook mee op een NK of KK komende tijd?
Vaar jij ook mee op een NK of KK komende tijd? En heb je hier nog geen bericht over zien langskomen op Watersportverbond.nl? De redactie van het Watersportverbond is afhankelijk van de (klassen)organisaties en voor aanvoer van de berichten. Bovenstaande bericht is bijvoorbeeld opgestuurd door de F18-klassenorganisatie.

Wil je jouw kampioenschap vermeld hebben op deze website (en daardoor ook op de bureau's krijgen van allerlei media)? Zorg dan dat de organisatie een bericht opstuurt naar
communicatie@watersportverbond.nl! Kijk voor meer informatie onder 'persberichten' op onze website voor verenigingen.Â