Stadsdeel Amsterdam-Noord

Eerste Overhoeks Vlieger Festival in Noord

26 augustus 2010

Genoeg wind voor ieder kind en iedereen die van vliegeren houdt! Zo luidt de uitnodiging voor het eerste Overhoeks Vlieger Festival dat zaterdag 4 september plaats vindt in Amsterdam-Noord. De toegang is gratis.

Op het Van der Pekplein

Het festival wordt gehouden op twee plekken: op het Van der Pekplein en naast de Buiksloterwegpont. Van 12.00-17.00 uur is iedereen van harte welkom op de Home Made Markt op het Van der Pekplein. Op de markt kan jong en oud de gratis workshop `vliegers maken' volgen onder begeleiding van Stichting Noordjes Kinderkunst. Er zijn honderd gratis vliegers beschikbaar, dus wees er vroeg bij of meld je alvast aan door een e-mail te sturen aan: j.meewis@noord.amsterdam.nl Ook is er schminken voor de kleintjes, zij kunnen kiezen uit een vlinder, vogel, vliegtuig of vlieger op hun gezicht.

Download de promotieposter met het gehele programma

Naast de Buiksloterwegpont

Kom na het vliegers maken op het Van der Pekplein gauw naar het terrein naast de Buiksloterwegpont. Vanaf 13.00 uur gaat daar het Overhoeks Vlieger Festival van start met een muzikale rap. Gezongen door Noordse zanger Ruud en rapper Kid op het lied `De Vlieger' van André Hazes. Verder staat het feestelijke programma geheel in het teken van vliegeren aan het IJ, want direct na de rap geven de Sky-Flyers om 13.30 uur een demonstratie vliegeren, waar het publiek kan genieten van dips, tricks en andere vliegerkunsten. Vanaf 14.00 is het vrij vliegeren of kan er mee gedaan worden aan een workshop `vliegers maken in een team'. Speciaal voor kinderen is er een snoep- of knuffeldropping. Het festival sluit om 17.00 uur met een prijsuitreiking voor de mooiste vlieger.