Rode Kruis Vlaanderen

Jeugd Rode Kruis ontvangt minister Pascal Smet op jaarlijkse Startdag

âMiet en Grietâ ondersteunen jaarthema rond maatschappelijk engagement

Op zaterdag 4 september organiseert Jeugd Rode Kruis zijn jaarlijkse Startdag in het Fort van Wommelgem. 250 jonge Rode Kruisvrijwilligers komen dan samen de aftrap geven van het nieuwe jaarthema: âmaatschappelijk engagementâ. Vlaams minister van Jeugd Pascal Smet komt de jongeren een hart onder de riem steken.

De Startdag is de dag waarop alle jonge Rode Kruisvrijwilligers worden uitgenodigd om samen een nieuw werkjaar op gang te trekken. Op dat ogenblik wordt ook het nieuwe jaarthema gelanceerd. Dit jaar is het âmaatschappelijk engagementâ. Minister Pascal Smet zal tijdens de middagmarkt kennis maken met het thema en er zijn visie op geven. De jonge Rode Kruisers spelen op zaterdag een massaspel, volgen workshops, doen spelideeën op en wisselen ervaringen uit.

Miet en Griet presenteren nieuw jaarthema
Miet en Griet zijn twee jaarthemafiguren die dit jaar hun schouders zetten onder âmaatschappelijk engagementâ. Ze focussen hierbij op helpen, participeren en samenwerken. Elke maand dagen ze Jeugd Rode Kruisvrijwilligers uit om zich in te zetten: klusjes opknappen voor ouderen in de buurt, je steentje bijdragen in de gemeente of samenwerken voor Music For Life⦠Kortom: activiteiten die bijdragen aan een jaar vol engagement!

Jeugd Rode Kruis
Rode Kruisthemaâs vertalen op kinder- en jongerenmaat, dat is de missie van Jeugd Rode Kruis. In meer dan 100 lokale afdelingen kunnen kinderen en jongeren het hele jaar door terecht om de kneepjes van eerste hulp te leren of te spelen rond armoede, hulpverlening en internationale themaâs. Hiervoor kan Jeugd Rode Kruis rekenen op 1.200 jeugdleiders in heel Vlaanderen.

Mechelen, 3 september 2010

(c) 2010 - Rode Kruis-Vlaanderen, Motstraat 40, 2800 Mechelen - tel. 015 44 33 22 - fax 015 44 33 11 - info@rodekruis.be - disclaimer - bankrek. 096-0000096-20